Paddy Lowe: Williams FW41 je kompromis med evolucijo in revolucijo

0

Tehnični direktor ekipe Williams Paddy Lowe meni, da je moštvu iz Grova z novim bolidom FW41 uspelo doseči kompromis med evolucijo in revolucijo in upa, da bo Williams z FW41 korak bližje najboljšim moštvom.

Williams je lansko sezono osvojil peto mesto med konstruktorji, FW 41 pa je prvi bolid, ki je nastal pod taktirko uglednega inženirja, ki je k legendarnemu moštvu prišel iz Mercedesa. Lowe je ob predstavitvi novega Williamsa povedal, da je FW41, zaradi relativno stabilnega pravilnika, v osnovi evolucija prejšnjih generacij, hkrati pa je poudaril, da nov bolid vsebuje kar nekaj revolucionarnih konceptov.

[su_quote]Zelo sem srečen, da je nastopil trenutek, ko lahko svetu pokažemo Williams FW41. Bolid je produkt izjemnega timskega dela na različnih nivojih znotraj moštva. FW41 vsebuje veliko novih elementov, ki morda na prvi pogled niso tako očitni, toda imamo povsem nov aerodinamični paket, ki nam bo omogočil velik napredek na področju aerodinamične učinkovitosti. Vsi bolidi Formule 1 so na nek način rezultat konceptov, ki smo jih nekoč že videli in FW41 ni izjema.[/su_quote]

Lowe je hkrati izpostavil, da je nov bolid plod tesnejšega sodelovanja tako znotraj moštva, kot z dobaviteljem pogonskih sklopov Mercedesom:

[su_quote]Nekoliko smo spremenili samo filozofijo dela in posledično različni razvojni oddelki tesneje sodelujejo, tako med sabo, kakor z Mercedesovim razvojnim oddelkom. To je proces, ki nas je pripeljal do FW41, ki danes stoji pred nami[/su_quote]

Williams FW41: Evolucija v pravo smer?

Williams predstavlja FW41

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje