Mercedes z W09 išče meje mogočega

0

Šef moštva Mercedes Toto Wolff je potrdil, da v taboru srebrnih puščic pred novo sezono ne spijo na lovorikah. Razvoj novega Mercedesa W09 je posledično usmerjen v iskanje absolutnih limitov bolida Formule 1, saj se v Brackleyu zavedajo, da je konkurenca vse bližje.

Italijanski Corriere dello Sport poroča, da naj bi se ob simulacijah dirke v Mercedesovi tovarni v Brixworthu, zgodilo več okvar na izpušnem sistemu, kot posledica vibracij, ki naj bi jih povzročil mnogo krajši in manjši menjalnik za sezono 2018.

Wolff je ob tem povedal:

“Nikdar ne gre prav vse po načrtu, saj vselej želimo preizkusiti kje so meje mogočega, bolid pa želimo narediti čim lažji.”

“Kljub vsemu pa menim, da je za nami dobra zima. Pri razvoju novega bolida nismo imeli nikakršne drame, pa čeprav je pritisk vselej prisoten.”

Šef srebrnih puščic pa dodaja, da veliko neznanko za vsa moštva predstavlja obnašanje nove Pirellijeve Hiper-Soft pnevmatike:

“Težko je presoditi kakšna bodo razmerja moči. Lani nas je Ferrari nekoliko presenetil, saj so bili hitri v trenutku, ko so zapeljali na stezo.”

“Letos so pravila stabilnejša, toda v skupno enačbo prihajajo mehkejše gume in veliko bo odvisno tudi od tega, kako se bodo nove pnevmatike obnašale na stezi.”

Wolff: Imamo najmočnejši in najučinkovitejši motor v zgodovini dirkanja

Pri Mercedesu želijo vrnitev aktivnega vzmetenja

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje