Mercedes bo v 2018 lovil Ferrarijev rekord

0

Mercedes lahko v letu 2018 postane druga ekipa v zgodovini Formule 1, ki bo osvojila oba naslova (vozniški in konstruktorski) že peto leto zapored. To je, kot prvi ekipi uspelo Ferrariju, v obdobju med letoma 2000 in 2004.

Michael Schumacher je v šampionskem obdobju Scuderie za moštvo iz Maranella privozil pet naslovov svetovnega prvaka, v vseh petih sezonah pa je Ferrari osvojil tudi konstruktorski naslov.

V kolikor bo Mercedes, ki je nepremagan vse od začetka hibridne ere leta 2014, tudi letošnjo sezono končal na vrhu v obeh prvenstvih, bo izenačil Ferrarijev izjemen rekordni niz in tudi statistično potrdil svojo premoč v zadnjih letih. Ferrari sicer drži rekord šestih zaporednih naslovov med konstruktorji, ki pa ga lahko Mercedes izenači v sezoni 2019.

To pa ni edini rekord, ki lahko v letu 2019 dobi novega lastnika.

V kolikor bo Lewis Hamilton na prvih dveh dirkal nove sezone osvojil točke, bo izenačil rekord po številu zaporednih uvrstitev v točke svetovnega prvenstva, ki ga sedaj drži Kimi Raikkonen. Finec je v obdobju 2012-2013 z Lotus Renaultom do točk prišel na 27. zaporednih dirkah.

Mercedes in Lewis Hamilton lahko v sezoni 2018 postavita nove mejnike

Kimi Raikkonen pa si lasti tudi manj slavni rekord po številu stopničk brez dosežene zmage. Finec je dosegel že 21 uvrstitev na oder za zmagovalce brez, da bi ob tem stopil na najvišjo stopničko. Raikkonen je do svoje zadnje zmage v Formuli 1 prišel v sezoni 2013, ko je slavil na uvodni dirki v Avstraliji.

Rekordi prihodnosti

KVIZ: Rekordi Formule 1…

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje