Mclaren želi dominirati v Formuli 1

0

Nekdanji Red Bullov inženir Peter Prodromou, ki je iz tabora rdečih bikov, kot velika okrepitev prišel v Mclaren, si želi z britanskim moštvom ponoviti Red Bullovo dominacijo med letoma 2010 in 2013.

Prodromou je odločen, da pri Mclarnu z novim dobaviteljem pogonskih sklopov Renaultom, vzpostavijo tako močno partnerstvo, kot so ga s francoskim proizvajalcem imeli pri moštvu Red Bull.

 “V tem obdobju leta so živci zelo napeti, saj še ne vemo kako dobro smo opravili svoje delo v primerjavi s konkurenco. Vemo, da smo dali vse od sebe, šele na testiranjih pa bomo videli kakšna so razmerja moči.”

“Ko sem bil pri Red Bullu smo z Renaultom odlično sodelovali. Uspeh, ki smo ga dosegli je bil predvsem posledica tesne povezanosti med inženirji v Milton Keynesu in Viryu. Bilo je veliko medsebojnega zaupanja in menim, da nam brez Renaulta ne bi uspelo doseči takšnih rezultatov.”

Prodromou si želi takšen model sodelovanja z Renaultom razviti tudi pri Mclarnu.

“Upam, da lahko z Mclarnom poustvarimo takšno obdobje in  tako tesno partnerstvo, kot sta ga imela Red Bull in Renault.”

“Menim, da lahko sčasoma razvijemo zelo uspešno sodelovanje, kjer bo imel Mclaren svojo vlogo tudi pri samem razvoju motorjev.

Mclaren si želi vrnitve na vrh in želi si dominirati v Formuli 1. Menim, da je tesno partnerstvo z Renaultom najboljša pot za dosego naših ambicij.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje