Kateri dirkači bodo v sezoni 2018 pod največjim pritiskom

0

Formula 1 je izjemno tekmovalno okolje, kjer je dirkač vsakič ko sede v svoj bolid podvržen presoji o svojih sposobnostih. Nova sezona bo za marsikaterega dirkača ključna za njegovo nadaljevanje kariere v elitnem razredu in številni dirkači bodo zagotovo pod velikim pritiskom rezultata saj se, čeprav neformalno, nov prestopni rok prične že na zimskih testiranjih v Barceloni.

Kdo so torej dirkači, ki bodo v sezoni 2018 bržkone morali pokazati vse svoje kvalitete.

Valtteri Bottas

Potem, ko je Bottas svojo kariero pri Mercedesu začel zelo suvereno, se je v drugem delu sezone nekoliko izgubil. Kljub trem zmagam je večino leta preživel globoko v senci moštvenega kolega, ki je postal svetovni prvak, medtem ko je Finec sezono končal šele na tretjem mestu. Povsem razumljivo je, da je sedež pri, v zadnjih letih, dominantnem Mercedesu zelo vroč. Bottasu po koncu leta 2018 poteče pogodba in mnogi v bolidu srebrne puščice že vidijo Estebana Ocona, ki je letos prikazal impresivno formo. V kolikor želi Finec še najprej dirkati v Mercedesu bo bržkone moral pokazati, da je lahko konkurenčen Lewisu Hamiltonu v celotni sezoni, kar pa ni ravno najlažja naloga.

Daniel Ricciardo

Najbrž nihče ne dvomi, da je Daniel Ricciardo odličen dirkač, a letos Avstralca čaka zaključni izpit, kjer bo moral pokazati, da sodi v elito. Glede na njegove izjave pred novo sezono, se tega zelo dobro zaveda tudi sam. V kolikor si želi izboriti sedež v najboljšem bolidu bo moral najprej dobiti boj z moštvenim kolegom, tudi in predvsem v kvalifikacijah. Ricciardo je lani v kvalifikacijah za Verstappnom povprečno zaostal več, kot tri desetinke, kar je v Formuli 1 ogromna razlika. Drži, točke se delijo v nedeljo toda, sta Hamilton ali Alonso v času svoje kariere kadarkoli izgubila dvoboj znotraj moštva s takšno razliko?

Kimi Raikkonen

Kimi bo z 38 leti z naskokom najstarejši dirkač in ni skrivnost, da se njegova druga kariera pri Ferrariju, vsaj zaenkrat, ni odvila po njegovih željah. Potem, ko je bil v sezoni 2014 povsem nekonkurenčen moštvenemu kolegu Fernandu Alonso, je bilo v zadnjih sezonah nekoliko bolje, a pravih rezultatov ni bilo, na Finčevo novo zmago pa čakamo vse od začetka sezone 2013, ko je Raikkonen dobil uvodno dirko v Melbournu. Verjetno se ne bi bistveno zmotili s trditvijo, da Finca v zadnjih letih pri življenju ohranja zgolj nepregledna armada navijačev. Dejstvo je, da je Iceman že leta med najbolj priljubljenimi dirkači, globalno morda celo na samem vrhu, a Sergio Marchionne je tokrat dal zelo jasno vedeti, da bo imel Kimi tokrat zadnjo priložnost, da vendarle pokaže kaj zna.

Charles Leclerc

Kljub temu, da prihaja v najslabše moštvo zadnjih let, Charles Leclerc v Formulo 1 vstopa na velika vrata. Prvak Formule 2 je najresnejši kandidat, da pri Ferrariju zamenja Kimija Raikkonena, ko bo Finec odšel v dirkaški pokoj, toda za kaj takšnega bo moral storiti tisto, kar ni uspelo Pascalu Wehrleinu, gladko opraviti z Marcusom Ericssonom. Hkrati pa bo s strani svetovne javnosti najbrž deležen številnih primerjav s svojim vrstnikom Maxom Verstappnom. Glede na to, da bo sedel v bolidu, ki bržkone ne bo pri vrhu, Leclerca čaka zahtevna naloga. V kolikor bo mladenič želel svojo kariero usmeriti proti vrhu, časa za privajanje ne bo veliko.

Stoffel Vandoorne

Nehvaležna naloga pa čaka tudi Stoffela Vandoorna, ki bo letos moral dokazati, da lahko dirka na nivoju Fernanda Alonsa. Vandoorne je lani v Formulo 1 prišel, kot čudežni deček belgijskega dirkanja in eden največjih talentov zadnjih let. Medtem, ko je Verstappen takoj dokazal svojo vrednost, bo podobno moral storiti tudi Vandoorne. Pot od talenta, do povprečnega dirkača pač ni nekaj neobičajnega.

Matej Plešej

@matejf1-si

Hamilton si želi boja štirih najboljših dirkačev za naslov svetovnega prvaka

Najboljši dirkač v zgodovini Formule 1 je….

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje