Helmut Marko: Red Bull ni favorit za naslov svetovnega prvaka

0

Glavni svetovalec pri moštvu Red Bull Helmut Marko pred novo sezono umirja visoka pričakovanja in poudarja, da bosta tako Mercedes, kot Ferrari tudi v letu 2018 izredno močna.

Marko sicer priznava, da pri Red Bullu pričakujejo boj za sam vrh Formule 1, hkrati pa dodaja, da sta glavna konkurenta nekoliko v prednosti, saj lahko vse stavita na svoja prva dirkača Lewisa Hamiltona in Sebastiana Vettla, medtem ko pri avstrijskem moštvu ne odstopajo od svoje politike enakovrednega statusa obeh dirkačev.

[su_quote]Menim, da še nismo v situaciji, ko lahko napademo naslov svetovnega prvaka. Imamo odlično dirkaško zasedbo in tako Verstappen, kot Ricciardo lahko izstisneta maksimum iz bolida, kar je v veliko pomoč našim inženirjem pri razvoju bolida. V kolikor imaš zgolj enega dirkača, ki dirka na limitu bolida, težko presodiš kako močan si.  [/su_quote]

Marko je hkrati zelo zadovoljen s pripravami na novo sezono in je prepričan, da bo Red Bull v novi sezoni konkurenčen že od samega začetka:

[su_quote]Pričakujemo, da bo Renault pripravil še močnejši pogonski sklop, ki bo tudi bistveno bolj zanesljiv od lanskega. Zavedamo pa se, da ima tudi Mercedes povsem novo pogonsko enoto in zagotovo so storili še korak naprej. Za naše moštvo je ključno, da sezono dobro začnemo, kar nam v prejšnjih letih ni najbolje uspevalo.[/su_quote]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje