Haas presenetil na valentinovo

0

Moštvo Haas je v sredo presenetilo svet Formule 1 in kot prvo razkrilo bolid s katerim bosta v novi sezoni dirkala Romain Grosjean in Kevin Magnussen.

Ameriška ekipa je nenapovedano objavila renderje novega bolida z imenom VF-18 na svoji spletni strani in socialnih omrežjih, dan pred napovedano predstavitvijo novega Williamsa.

Šef ekipe Haas Guenther Steiner je ob predstavitvi razkril, da je VF-18 predvsem evolucija lanskega bolida, ki je v konstruktorskem seštevku osvojil osmo mesto.

“Največji del evolucije novega bolida predstavlja integracija sistema Halo s katerim je imel aerodinamični oddelek ogromno dela. Potrebne pa so bile tudi modifikacije šasije, da bo Halo zdržal predpisane obremenitve. Na bolidu lahko opazite številne elemente, ki smo jih uporabili že v lanski sezoni. Naš lanski bolid je bil v osnovi zelo dober, a pogosto nismo znali v celoti izkoristiti njegovega potenciala.”

Nad novim bolidom je navdušen tudi lastnik moštva Gene Haas:

“Na VF-18 smo eliminirali določene spremenljivke, ki so bile naša šibka točka. Osredotočili smo se na stvari, ki so potrebne, da zmanjšamo zaostanek za najboljšimi in smo hkrati konsistentni, kolikor je to mogoče.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje