“Grid girls” besne: Zaradi feministk smo ob službo, ki jo imamo rade

0

Potem, ko so “grid girls” včeraj izvedele, da so ostale brez dela, so dekleta, ki so bila desetletja sestavni del Formule 1 svoj bes izlile na družabnih omrežjih.

Včeraj je Formula 1 na svoji uradni spletni strani oznanila, da se dekleta, ki so dolga leta stala ob dirkačih, z novo sezono poslavljajo s startne vrste Formule 1. Komercialni direktor Formule 1 Sean Bratches je odločitev pojasnil z besedami:

Menimo, da takšna praksa ni skladna z vrednotami naše znamke, hkrati pa je tudi v nasprotju z modernimi družbenimi normami.”

“Živimo v času, ko prisotnost deklet na startu ni več primerna in relevantna za naše gledalce po vsem vsem svetu.”

Dekleta, ki so ostala brez dela pa nad novico niso bila navdušena in so na družbenih omrežjih jasno pokazale, da se z odločitvijo ne strinjajo.

Rebecca Cooper, ki je tovrstno delo opravljala petkrat je na Twitterju zapisala:

“To, da nam ženske, ki trdijo, da se borijo za pravice drugih žensk ukazujejo kaj naj delamo je smešno in neumno. Ne bi nas smele ovirati pri temu, da opravljamo službo, ki jo imamo rade in smo nanjo ponosne. Politična korektnost je ušla iz nadzora.”

Cooperjeva, ki poudarja, da obstaja zmotno mišljenje, da so dekleta v motošportu pomanjkljivo oblečena, je objavila tudi kolaž svojih fotografij, ki tovrstne navedbe zanika.

 

Odzvala se je tudi Michelle Westby, ki ji je delo promocijskega modela v motošportu pomagalo do službe profesionalne kaskaderke:

 

“V kolikor ne bi delala kot model na startni vrsti, ne bi nikoli prišla do svoje sanjske službe. Nikoli ne bi prišla do tu kjer sem sedaj, ko lahko delam v športu, kjer dominirajo moški. Sama sem bila inspiracija mnogim ženskam, ki si utirajo pot v okolje motošporta pa mislijo, da ne bodo sprejete. Ljudje se ne zavedajo, da me poznamo produkte in ekipe, ki jih promoviramo, saj je to del službe.”

“Vedno smo si izbrale oblačila v katerih smo se dobro počutile in to je bila naša izbira. Veliko najstnic, ki jih vidim v trgovinah je bolj pomanjkljivo oblečenih, kot dekleta v motošportu. Veliko teh punc pa je sedaj zaradi feministk, ki mislijo, da vedo vse, ostalo brez prihodka.

Uradno: Dekleta se poslavljajo s startne vrste Formule 1

Ecclestone: Dekleta so bila del šova

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje