Domenicali: Alonso potrebuje Le Mans da dokaže svoje sposobnosti

0

Nekdanji šef ekipe Ferrari v Formuli 1 Stefano Domenicali, ki sedaj vodi Lamborghini je v pogovoru za Corriere dello Sport izrazil mnenje, da Fernando Alonso išče izzive zunaj Formule 1, da dokaže, da še vedno sodi med najboljše dirkače na svetu.

Domenicali, ki je bil šef Fernanda Alonsa, ko je le ta dirkal za Scuderio, je za italijanski časnik komentiral Špančevo udejstvovanje v različnih kategorijah motošporta:

“Fernando išče izzive zunaj Formule 1, saj gre njegovo moštvo Mclaren skozi zelo zahtevno obdobje.”

“Posledično želi svoje sposobnosti pokazati drugje in tako dokazati, da je še zmeraj eden izmed najboljših dirkačev na svetu.”

Domenicali je hkrati prepričan, da Alonso zagotovo sodi med najboljše dirkače v Formuli 1, kljub temu, da je od njegovega zadnjega naslova minilo že več kot desetletje:

“Težko bi se bilo odločiti ali je močnejši kot npr. Hamilton. Nekdo je boljši v kvalifikacijah, drugi na dirki, razlika pa je tudi v psihološki pripravljenosti.”

“Menim, da so Hamilton, Alonso in Vettel trenutno najboljši dirkači na svetu. Razlike med njimi so minimalne in veliko je odvisno od tega v katerem bolidu sedijo.”

Domenicali v sezoni 2018 pričakuje ponovitev troboja med Mercedesom, Ferrrarijem in Red Bullom in dodaja, da Lamborghinija Formula 1 zaenkrat ne zanima:

“Formula 1 trenutno za Lamborghini ni prioriteta. Tako bo ostalo še vsaj pet let.”

Najboljši dirkač v zgodovini Formule 1 je….

Hamilton si želi boja štirih najboljših dirkačev za naslov svetovnega prvaka

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje