Dekleta bodo na startni vrsti zamenjali otroci

0

Formula 1 je na svoji uradni spletni strani potrdila, da bomo v prihodnji sezoni namesto “grid girls” na startni vrsti Formule 1 videli “grid kids”.

Mladi dirkaški navdušenci, ki že tekmujejo v mladinskih ali karting kategorijah, se bodo na predlog svojih motošportnih klubov, pridružili dirkačem Formule 1 na startni vrsti pred začetkom dirk.

Otroci bodo prisotni na vseh dirkah Formule 1 v sezoni 2018, hkrati pa bodo tudi njihove družine dobile možnost ekskluzivnega vstopa v dirkaški paddock.

Komercialni direktor Sean Bratches je razkril, da želijo pri Liberty Media s tem ukrepom  Formulo 1 približati tudi mlajši generaciji gledalcev:

“Za te otroke bo to poseben trenutek v njihovem življenju, saj bodo stali ob svojih junakih, ko se bodo ti že pripravljali na start. Dobili bodo možnost, da elito motošporta pospremijo v njihove bolide. To bo nepozabna izkušnja tako za njih, kot za njihove družine.”

“Za njih bo to najboljša motivacija, da nadaljujejo z dirkanjem, treningom in učenjem ter hkrati sanjajo, da bodo nekoč sami na tem mestu.”

Potezo vodstva Formule 1 pozdravlja tudi predsednik Fie Jean Todt:

“Menim, da je to odličen način za večjo vključitev nacionalnih motošportnih klubov, ki bodo lahko nadebudnim dirkačem ponudila lepo nagrado za dirkanje v svojih prvenstvih.”

Podrobnosti F1 “streaming” platforme prihajajo na dan

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje