Carey svari Ferrari: Navijači so na prvem mestu

0

Šef Formule 1 Chase Carey je dejal, da so za Liberty Medio navijači na prvem mestu in hkrati moštva posvaril, da se o spremembah, ki so v interesu gledalcev pogajanj ne bo, niti s Ferrarijem.

V zakulisju priprav na novo sezono še naprej potekajo intenzivna pogajanja o spremembah pravilnika, ki bo stopil v veljavo z novo pogodbo Concorde po letu 2020. Kompromisa, ki bi zadovoljil tako vizijo Liberty Medie, kot pričakovanja ekip pa še ni na vidiku. Predsednik Ferrarija Sergio Marchionne je že večkrat zagrozil z odhodom Ferrarija, Carey pa poudarja, da so zanj na prvem mestu interesi navijačev.

“Ferrari je za Formulo 1 izjemno pomemben in ima zagotovo legendaren status, toda moramo ga obravnavati kot vsa druga moštva.”

“Želimo, da Ferrari ostane v Formuli 1, saj želimo spremeniti šport in ne zamenjati ekip. Kompromis je zagotovo možen, toda interes navijačev, ki je naš primarni cilj ni predmet pogajanj.”

“Moramo izboljšati predstavo, ki jo ponudimo navijačem na stezi. Trenutna aerodinamika ni v pomoč, težava pa je tudi v številnih dirkališčih.”

Carey pa je kljub temu zadovoljen z delom v prvem letu, odkar je Liberty Media prevzela vajeti najhitrejšega cirkusa:

“Na začetku je bila prioriteta, da izboljšamo organizacijsko strukturo in to smo naredili. Nato pa smo se posvetili predvsem izboljšanju celotnega okolja, saj smo dolga leta poslušali zgolj negativne stvari. Sedaj je vse bolj odprto, cene vstopnic so se znižale in navijači so veliko bolj vključeni v celotno dogajanje.”

Liberty Media gledalcem Formule 1 obljublja povsem novo televizijsko izkušnjo

Brown: Formula 1 pred vojno med Liberty Medio in Ferrarijem

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje