Brown: Formula 1 pred vojno med Liberty Medio in Ferrarijem

0

Šef Mclarna Zak Brown je prepričan, da je spopad med lastnikom Formule 1 Liberty Medio in Ferrarijem neizbežen in nas čaka že v letošnjem letu.

Potem, ko so pri Liberty Media predstavili svoj predlog novega pravilnika za obdobje po sezoni 2020, ki predvideva zmanjšanje stroškov in standardizacijo določenih komponent, je predsednik Ferrarija Sergio Marchionne že večkrat zagrozil z odhodom poskočnega konjička iz Formule 1.

Brown pa je prepričan, da je jabolko spora domnevno poseganje Liberty Medie v Ferrarijev astronomski bonus, ki ga italijanski konstruktor vsako leto prejme za svoje sodelovanje v Formuli 1. Vodja Mclarna je za časopis AS povedal:

“Spopad med Ferrarijem in Liberty Medio je neizbežen in je le še vprašanje časa.” 

“Ferrari želi zaščititi denar, ki ga prejema, saj vsako sezono dobi izredno visok znesek. Vsi se zavedamo, da je Ferrari izredno pomemben za Formulo 1 in si zasluži nagrado, toda obstoječe stanje je zelo neuravnoteženo. Pri Liberty Media želijo zgolj narediti stvari, ki so v interesu športa.”

Koliko zaslužijo moštva Formule 1

Brown hkrati poudarja, da morajo biti ekipe potrpežljive in tudi same povleči določene poteze, ki bodo koristile prihodnosti Formule 1:

“Na podlagi svojih izkušenj pri Mclarnu lahko zatrdim, da potrebuješ vsaj leto dni, da popolnoma obvladaš situacijo v organizaciji in enako velja za Liberty Medio. V Formuli 1 se vse odvija izjemno hitro, saj gre za neizprosen šport brez potrpežljivosti. Moštva se ne smejo zgolj zanašati, da bo Liberty Media rešila vse težave.” 

“Pred nami je veliko izzivov, toda naša naloga je, da jih spremenimo v priložnosti.”

Lastna hvala cena mala

Kujanje razvajenih otročajev

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje