Boullier: Renaultov motor je sekundo hitrejši

0

Šef moštva Mclaren Eric Boullier je razkril, da bo njegovo moštvo pridobilo sekundo na krog zgolj s tem, da bodo v MCL33 namestili Renaultov pogonski agregat.

Po treh sezonah agonije z japonsko Hondo bo britansko moštvo v prihajajoči sezoni dirkalo s pogonskimi sklopi, ki jih bo v Woking dobavljal francoski Renault. Boullier je za L’equipe razkril, da priprave na novo sezono potekajo po načrtih.

“Hondini in Renaultovi motorji imajo različno konfiguracijo. Posledično smo morali povsem rekonstruirati zadek bolida, a uspelo nam je nadoknaditi zaostanek.”

Boullier še dodaja, da je komunikacija z Renaultovimi inženirji bistveno boljša, kot so je bili vajeni pri sodelovanju s Hondo:

“Sodelovanje med našimi in Renaultovimi inženirji poteka zelo dobro in prepričan sem, da sta zadovoljni obe strani.”

“Pričakovanja so visoka, toda moramo ostati previdni in videti kakšen napredek so storila ostala moštva. Po vsej verjetnosti bomo potrebovali še nekaj časa, da se prilagodimo na vse novosti.”

“Podatki iz simulatorja kažejo, da pridobimo sekundo na krog zgolj s tem, da namestimo Renaultov motor. Smo dobro pripravljeni in v novo sezono zagotovo vstopamo z optimizmom.”

Mclarnov Eric Boullier oceni vse svoje voznike…

Boullier: Alonso se je zaradi Honde čutil ponižanega

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje