Alonso: V letu 2018 bom ponovno zmagal

0

Fernando Alonso je prepričan, da se bo v sezoni 2018 ponovno boril za najvišja mesta in hkrati verjame, da Mclaren z Renaultom končno dobiva konkurenčne motorje.

Alonso je pred dobrim desetletjem z Renaultom že osvojil dva naslova svetovnega svetovnega prvaka. Po treh slabih sezonah s Hondo, pa bo Mclaren v letu 2018 ponovno uporabljal pogonske enote francoskega proizvajalca.

Španec je v pogovoru za španski AS izrazil prepričanje, da bo Mclaren z Renaultom pridobil verodostojnega partnerja:

“Imam popolno zaupanje, da bodo pri Renaultu pripravili konkurenčen motor. V Formuli 1 imamo trenutno tri proizvajalce pogonskih sklopov, ki so na zelo visokem nivoju. Čeprav je do sedaj Mercedes dominiral, se lahko marsikaj spremeni.”

“Če lahko zaupaš kateremu proizvajalcu, zaupaš Renaultu, ki je v zadnjih 12. letih zmagal šestkrat ali sedemkrat. Renault je motor, ki ponuja garancijo in to je vselej bil.”

Alonso, ki bo letos dirkal tako v Formuli 1, kot v seriji WEC je hkrati prepričan, da se bo v prihajajoči sezoni vrnil na sam vrh:

“Rekel sem, da bom letos znova zmagal in to bom tudi storil.”

“Dejstvo je da so pričakovanja mnogo višja, kot v zadnjih treh letih. To se pozna tudi pri samem vzdušju znotraj ekipe, ki je letos veliko bolj pozitivno.”

Alonsov koledar dirk v sezoni 2018

Alonso o Brownu: Ni samo moj šef, je moj prijatelj.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje