Alonso navdušen nad izjemnim potencialom Mclarna MCL33

0

Fernando Alonso je bil kljub jutranjim težavam s slabo pritrjeno matico zadovoljen s prvim preizkusom novega Mclarna MCL33.

Testiranje se ni začelo po Špančevih željah, saj je Alonso že v šestem krogu izgubil zadek svojega Mclarna in obtičal v pesku. Popoldne je bil njegov Mclaren ponovno pripravljen na dirkanje in Alonso prvi dan testiranj končal z odpeljanimi 51. krogi in 5. časom.

Dvakratni svetovni prvak je po izstopu iz bolida strnil vtise in poudaril, da je zelo zadovoljen s potencialom, ki ga v sebi skriva Mclaren MCL33.

[su_quote]Zaenkrat vse poteka v redu in brez velikih težav. Za kakšne napovedi je še prezgodaj, toda tako bolid, kot tudi motor delujeta zelo dobro. Veliko ljudi iz Renaulta poznam še iz preteklosti in zelo lepo je ponovno sodelovati z njimi. Vseskozi iščemo majhne stvari, ki bodo še izboljšale naš bolid, a že sedaj je jasno, da ima paket Mclaren-Renault izjemen potencial.[/su_quote]

 

Alonso je komentiral tudi jutranjo težavo z zadnjim desnim kolesom, zaradi katere je večino dopoldneva preživel v garaži:

[su_quote]Šlo je za izredno majhen problem, ki pa je izgledal zelo tragično, ker je bolid končal v pesku. Hkrati je bilo še šest ekip, ki so za zaprtimi vrati bolide razstavljali na delce, a tega ni nihče opazil. Veliko moštev je v zelo resnih težavah, novica dneva pa je bila naša težava z matico.[/su_quote]

Alonso: Problem z matico je proti težavam ostalih ekip zanemarljiv

Ricciardo prvi dan končal na vrhu

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje