Alonso: Mclaren se bo letos vrnil na oder za zmagovalce

0
alonso-fernando-f1-mclaren

Fernando Alonso je prepričan, da se bo Mclaren v prihajajoči sezoni Formule 1 ponovno boril za najvišja mesta. Španec je pred novo sezono optimističen in meni, da se bo legendarno britansko moštvo z Renaultovimi pogonskimi sklopi ponovno znašlo v situaciji, ko bo vsako dirko napadalo oder za zmagovalce.

Mclaren je zadnjič stal na najvišji stopnički na dirki za VN Brazilije v sezoni 2012. Alonso pa je prepričan, da bo ekipa iz Wokinga že v prihajajoči sezoni znova nevarna za sam vrh:

“Težko je natančno napovedati kako uspešni bomo, saj gre za Formulo 1 in ne za matematiko, ki jo preprosto izračunamo. To je šport, kjer je možno prav vse in tudi pri Mercedesu ne morejo biti prepričani, da bodo v sezoni 2018 imeli najhitrejši bolid.

“Zagotovo pa z optimizmom vstopamo v novo sezono, saj vemo česa so z Renaultovimi motorji sposobni pri Red Bullu. Morda niso najhitrejši v kvalifikacijah, a so na dirki vselej izredno močni. Velikokrat so končali na stopničkah in celo zmagali nekaj dirk. Menim, da bi bili s takšnimi rezultati pri Mclarnu zelo zadovoljni. Verjamem v naše moštvo in prepričan sem, da se lahko naše moštvo vključi v boj za najvišja mesta.”

Alonso hkrati poudarja, da so se v zadnjih sezonah pri Mclarnu, ko so z nekonkurenčnimi Hondinimi motorji dirkali na začelju, veliko naučili, v leto 2018 pa posledično vstopajo močnejši in pripravljeni na boj za vrh:

“Mislim, da smo se v zadnjih treh sezonah ogromno naučili. Vse boleče izkušnje s številnimi odstopi so nas naredile močnejše in sedaj smo pripravljeni, da dirkamo na najvišji ravni.”

“Najpomembnejša stvar, ki sem se je naučil je ta neverjetna požrtvovalnost, ki sem jo v zadnjih letih doživel pri Mclarnu. Vsi v moštvu so garali za vsako desetinko pa tudi, če smo se borili za 16. mesto. To je nekaj, kar bo za vedno ostalo z mano.”

Mclaren v 2018 napoveduje novo ero

Boullier: Renaultov motor je sekundo hitrejši

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje