Zetsche: Jaz in Marchionne sva kot “dober in slab policaj”

0

Veliki šef koncerna Daimler in Mercedesa Dieter Zetsche je podprl stališče Tota Wolffa in predsednika Ferrarija Sergia Marchionnea glede novih pravil Formule 1 po letu 2020.

Zetsche je dejal, da s šefom FCA in Ferrarija deli pomisleke glede predlaganega pravilnika, ki ga je ekipam predstavil tehnični direktor Formule 1 Ross Brawn, hkrati pa dodal, da pri Mercedesu uporabljajo zgolj nekoliko “diskretnejši” pristop pri komunikaciji z mediji.

“Jaz in Marchionne sva kot “dober in slab policaj”. Na stezi se kot nora boriva za vsako desetinko sekunde, toda izven prvenstva sva 100% usklajena glede prihodnosti Formule 1. Sva zaveznika in dobra prijatelja.

Mercedesovo stališče je javno razkril že Toto Wolff, podpira pa ga tudi Zetsche:

“Želimo si ostati v Formuli 1, ki pa se mora razvijati v pozitivno smer in ostati smiselna.”

“Želimo si biti uspešni v platformi, ki je uspešna. Zavedamo se, da dominacija ene ekipe ni dobra za šport. Potrebujemo močnejšo konkurenco in spremembo pravil, ki bo premešala karte med moštvi. Lansko sezono smo dobili novo generacijo bolidov in to je bila pozitivna sprememba.”

“Formula 1 ima velik potencial predvsem v digitalnem svetu, ki ponuja nešteto možnosti za vključitev navijačev v dogajanje med dirkaškimi vikendi.”

Marchionne še nad Brawna: Obnaša se kot Mojzes, ki bere 10 zapovedi

Wolff: Marchionne ima prav

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje