Wolff: Marchionne ni kriv za Ferrarijev poraz

0

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff je mnenja, da avtokratski način vodenja, ki ga v Maranellu prakticira Sergio Marchionne ni kriv za Ferrarijev izgubljen naslov v sezoni 2017.

Wolff sicer priznava, da obstajajo razlike pri načinu vodenja v primerjavi z Mercedesom, a poudarja, da to ni ključnega pomena v boju za naslov svetovnega prvaka Formule 1.

“Pritisk na zaposlene lahko prinese odlične rezultate, razumljivo pa ima lahko tudi povsem nasproten učinek.”

“Sergio Marchionne je eden izmed najuspešnejših poslovnežev, ki sem jih spoznal v svojem življenju in nekdo, ki ima izjemno izostren um, ko se gre za poslovne odločitve.”

“Zaenkrat je pri svojem delu uspešen in mislim, da bi bilo zelo poenostavljeno, v kolikor bi trdili, da je Ferrari prvenstvo izgubil zaradi pritiska, ki ga je izvajal na svojo ekipo.”

Wolff pa hkrati dodaja, da je pristop vodstva Mercedesa nekoliko drugačen:

“V naši organizaciji vsakogar spodbujamo, da pove svoje mnenje. Naš moto je: “Opaziš problem? Povej in popravi.”, kar pomeni, da poizkušamo ustvariti varno okolje, kjer lahko vsakdo izrazi svoje stališče. Kar želimo doseči je to, da problematiziramo problem in ne posameznika.”

“V človeški naravi je, da poizkušamo najti krivca za določeno situacijo, saj to pomeni sprostitev pritiska za ostale. Pri Mercedesu se zelo trudimo, da ne iščemo krivcev, saj si želimo, da si naši ljudje pri svojem delu upajo tvegati, ker le tveganje vodi v inovacije.”

PRAVA MOČ NEKE EKIPE

Zetsche: Jaz in Marchionne sva kot “dober in slab policaj”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje