Verstappen: Nočem da me primerjajo s komerkoli, niti s Senno

0

Dirkač Red Bulla Max Verstappen je razkril, da ni ljubitelj primerjav med sabo in nekdanjimi zvezdniki Formule 1 pa tudi, če ga primerjajo z največjimi imeni v zgodovini športa.

“Nisem ravno navdušen, če me primerjajo s komerkoli pa tudi, če gre za največja imena Formule 1, kot je Ayrton Senna.” je Verstappen priznal za nizozemski Ziggo Sport.

“Poizkušam se osredotočiti zgolj nase. Lepo je slišati, da so ljudje pozitivni, a to ni nekaj o čemer bi sam razmišljal. V Formuli 1 se ti lahko padec od vrha do dna zgodi v trenutku. Vedno sem bil mnenja, da moraš biti prepričan, da si najboljši. V nasprotnem primeru niti nima smisla, da sodeluješ.”

Moj cilj je, da sem najboljši in ko pride priložnost moram to potrditi. Seveda je veliko odvisno od samega bolida, toda upam, da se bom imel možnost še večkrat dokazati.”

Kot sin nekdanjega dirkača Josa Verstappna je mladi Nizozemec praktično odrastel v dirkaškem paddocku, obkrožen z nekaterimi največjimi imeni najhitrejšega športa.

“Bil sem še zelo mlad, a bilo je zelo zabavno.” se spominja Max. Nikoli nisem razmišljal, da sem na počitnicah z velikim Michaelom Schumacherjem, saj sem bil preprosto preveč zaposlen z igranjem z njegovim sinom Mickom.”

Verstappen je hkrati priznal, da ga zgodovina Formule 1 kaj dosti ne zanima.

“Nekateri, kot je Sebastian Vettel imajo zelo radi stare avtomobile in motocikle. Sam sem bolj moderen. Nekaj sicer o zadevi vem, a moje znanje ne sega ne vem koliko daleč nazaj.”

“Poznam imena, toda zelo stari avtomobili me ne zanimajo. Nikdar si nisem želel, da bi jih vozil, saj so preprosto prestari in prepočasni.”

Ayrton Senna: Teorije zarote

Hakkinen: Ayrtonu sem povedal, da imam “večja jajca” kot on

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje