URADNO: Sirotkin dobil Williamsov sedež, Kubica rezervni dirkač

0

Saga, ki ji ni bilo videti konca je vendarle dobila svoj epilog. Pri britanskem moštvu so uradno potrdili, da bo Sergey Sirotkin ob Lanceu Strollu dirkač Williamsa v sezoni 2018. Robertu Kubici pa je pričakovano pripadla vloga testnega dirkača.

Sergey Sirotkin je po poročanju Motorsport.com z Williamsom podpisal večletno pogodbo, vodja ekipe Claire Williams pa je ob tem povedala:

“Zelo sem zadovoljna, da smo po dolgem postopku izbire novega dirkača podpisali pogodbo s Sergeyem Sirotkinom in komaj čakamo, da vidimo kaj nam bo prinesla prihodnja sezona.”

“Vzeli smo si čas, da proučimo vse razpoložljive možnosti in prepričani smo, da lahko Sergey in Lance ekipi prineseta najboljše rezultate. Promocija mladih in nadarjenih dirkačev je bila vselej filozofija našega moštva in tokrat ne bo nič drugače.”

Tudi tehnični direktor Paddy Lowe je z izbiro zadovoljen:

“Za nami je zelo dolg in naporen proces izbire novega dirkača. Sergey nas je navdušil s svojo hitrostjo na testiranju v Abu Dhabiju. Prav tako pa smo zelo zadovoljni z njegovim sodelovanjem z inženirji in delovno etiko tako v tovarni, kot na stezi.”

Robert Kubica, ki je dolgo veljal za glavnega favorita za Williamsov sedež bo v prihodnji sezoni opravljal delo testnega voznika. Poljak bo nastopil na predsezonskem testiranju v Barceloni in na nekaj prostih treningih. Kubica je s tem kljub vsemu zadovoljen:

“Zelo sem vesel, da bom v letu 2018 opravljal delo testnega in razvojnega dirkača ekipe Williams. Moj največji cilj je, da nekoč ponovno dirkam v Formuli 1 in to je pomemben korak v to smer. Komaj čakam, da začnem z delom.

Robert, recimo Bobu bob!

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje