Tv mreži Sky ekskluzivne pravice v Italiji in poraz v Nemčiji.

0

Sky Italia bo naslednja tri leta lastnik ekskluzivnih TV pravic za prenose Formule 1 pri naših zahodnih sosedih, kar pomeni, da se televizijska hiša RAI po več desetletjih poslavlja od prenosov najhitrejšega športa.

Sky Italii je uspelo pridobiti ekskluzivne pravice za prenose slike in digitalnih vsebin Formule 1 na območju Italije. To posledično pomeni, da si prihodnjo sezono prenosov dirk ne bo več možno ogledati na televiziji RAI, saj dolgoletnemu partnerju Formule 1 z Liberty Medio ni uspelo skleniti novega dogovora.

Pravica do ogleda dirk

V Italiji se Formula 1 torej seli na plačljivo televizijo, bo pa Sky na kanalu TV8 omogočil zastonj prenose štirih dirk vključno z VN Italije v Monzi.

Šef oddelka televizijskih in medijskih pravic v Formuli 1 Ian Holmes je z dogovorom zadovoljen:

“Zelo pomembno je, da je prišlo do tega dogovora, saj bodo tako vse dirke na voljo v neposrednem prenosu.”

“Hkrati je bistveno, da pogodba vključuje paket zastonj prenosov, ki bo vselej vseboval tudi prenos VN Italije, ki je del Formule 1 od samega začetka. Pri Sky Italii so pokazali veliko predanost Formuli 1 in bodo italijanskim gledalcem ponudili še bolj poglobljeno in obširnejšo televizijsko izkušnjo s še več urami različnih vsebin.”

V Nemčiji pa se dogaja ravno obratno, saj se Sky Germany ni uspelo dogovoriti za podaljšanje sodelovanja, prenosi Formule 1 pa bodo tako izključno v domeni televizijske hiše RTL, ki bo prenose dirk še naprej omogočila na javno dostopnih kanalih.

Kmalu pa lahko pričakujemo tudi objavo v katerih evropskih državah bo prenose Formule 1 v sezoni 2018 mogoče spremljati na novi spletni platformi, ki jo letos uvaja Liberty Media.

Novico z nestrpnostjo pričakujemo tudi F1 navdušenci v Sloveniji.

Podrobnosti F1 “streaming” platforme prihajajo na dan

Prošnja slovenskim televizijam: Prosim, ne zakupite pravic za prenose Formule 1!

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje