Tudi Ferrari sledi Mercedesu v klub 1000 konjskih moči

0

Potem, ko so pri Mercedesu že ob koncu lanskega leta razkrili, da bo moč njihovega motorja v prihajajoči sezoni bržkone presegla magično mejo 1000 konjskih moči, sedaj podobne napovedi prihajajo tudi iz Maranella.

Vodja Mercedesovega oddelka za razvoj pogonskih sklopov Andy Cowell je tik pred novim letom razkril, da bo moč Mercedesovega hibridnega V6 pogonskega agregata že v prihodnji sezoni dosegla 1000 konjskih moči.

Dejstvo pa je, da Ferrari za največjim tekmecem ne zaostaja prav veliko. GPS podatki iz lanske sezone namreč razkrivajo, da je bil ob koncu leta Ferrarijev deficit v moči pogonske enote cca 15 konjskih moči.

Italijanski novinar, znan po svojih povezavah znotraj Scuderie, Leo Turrini pa razkriva, da je Ferrari s svojim motorjem za prihodnjo sezono storil velik korak naprej:

“Veliko truda je bilo potrebnega, da so pri Ferrariju zmanjšali težo svojega pogonskega sklopa.”

“Ena od Mercedesovih velikih prednosti je bila manjša skupna teža celotnega paketa, a pri Ferrariju so letos uspešno opravili svojo nalogo. Na testni mizi je motor že dosegel 1000 konjskih moči, čeprav je potrebno poudariti, da je to uspelo tudi Mercedesu.”

Turrini meni, da ima Ferrari lepe možnosti, da sezono 2018 začne z bolidom, ki bo vsaj tako močan, kot bo novi Mercedes:

“Podatki iz vetrovnika so zelo dobri in Ferrari je na področju aerodinamike storil pomemben korak naprej, toda za boljšo oceno bo potrebno počakati do prvega testiranja v Barceloni.”

Marchionne: Naš bolid bo zelo slab ali pa prava zver

Mercedesov F1 motor se približuje magični meji 1000 konjskih moči

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje