Stroll: Denar odpira vrata

0

Lance Stroll se že od vstopa v Formulo 1 otepa očitkov, da je član najhitrejšega cirkusa izključno zaradi denarja, ki ga moštvo Williams prejme od njegovega očeta, milijarderja Lawrenca Strolla. Mladi Kanadčan tega ne zanika, hkrati pa poudarja, da si je mesto v Formuli 1 zaslužil tudi s svojimi rezultati.

Oster kritik dirkaških predstav 18 letnika je že od samega začetka Lancovega dirkanja njegov rojak Jacques Villeneuve, Stroll pa odgovarja, da je denar zgolj sredstvo, ki odpira vrata v elitni razred motošporta.

“Nedvomno denar odpre marsikatera vrata, tega ne zanikam, saj govorimo o športu, ki zahteva enormna sredstva. Obstaja nešteto dirkačev, ki so bili zelo talentirani, a jim zaradi pomanjkanja denarja nikoli ni uspelo dirkati v Formuli 1.”

“Tega se zavedam in žal mi je, a tako pač je. Trdo sem delal, da sem prišel v Formulo 1 in brez vseh zmag in naslovov sedaj ne bi bil dirkač Williamsa. Če pri Williamsu ne bi verjeli vame mi ne bi ponudili priložnosti. Vse skupaj je zelo preprosto.”

“Najprej potrebuješ nekoga, ki te podpira in omogoči napredek. To je lahko družina, ali pa kakšen izmed sponzorjev. Od tu dalje denar ne igra nobene vloge več, saj ti ne more kupiti zmag. Lahko ti pomaga do Formule 3, nato pa potrebuješ rezultate, če želiš dobiti super licenco, ki ti omogoča dirkanje v Formuli 1. Dirkal sem dobro in te točke sem si zaslužil.”

Villeneuve: Williams je svojo dušo prodal Strollovim milijonom

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje