Strateška skupina Formule 1 razpravlja o ločitvi teže bolida in dirkača

0

Strateška skupina Formule 1 danes v Londonu razpravlja o načrtih, da v prihodnji sezoni pri predpisani minimalni teži bolidov ne bi upoštevala teže dirkačev, kar bi se zgodilo prvič po sezoni 1994

Predpisana minimalna teža bolidov Formule 1 za sezono 2018 znaša 733 kg, toda zaradi izjemno težke konstrukcije novega sistema Halo, se moštva z višjimi in težjimi dirkači soočajo z veliki težavami pri doseganju predpisane meje.

Dirkačeva teža je del skupne minimalno dovoljene teže vse od leta 1995, ko je bila z novim pravilnikom minimalna teža bolida brez dirkača zvišana iz 515 kg na 595 kg, toda z že upoštevano težo dirkača.

Za sprejem predloga mora za spremembo pravil glasovati 10 od 18. članov strateške skupine, predlog pa mora nato potrditi še komisija Formule 1, ki bo zasedala jutri popoldne.

Člani strateške skupine bodo razpravljali tudi o vprašanju vidnosti imen in številk dirkačev na bolidih, prestopih Fia inženirjev v ekipe Formule 1 in nadaljnjem usklajevanju glede sprememb pravilnika po sezoni 2020.

Ecclestone: F1 in Fia sta Ferrariju večkrat pomagali zmagati

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje