Starti dirk Formule 1 v sezoni 2018 ob 15:10?

0

Pri Liberty Media resno razmišljajo, da bili v prihajajoči sezoni starti dirk Formule 1 iz tradicionalnih 14:00 prestavljeni na 15:10. Novi lastniki menijo, da bi s takšnim ukrepom še dvignili gledanost najhitrejšega športa.

Novi lastniki najhitrejšega cirkusa Liberty Media so že pred časom, kot eno ključnih sprememb v prihodnosti Formule 1 napovedali spremebo urnika v dirkaškem vikendu.

Po najnovejših informacijah naj bi aktualni predlog predvideval zamik vseh treningov, kvalifikacij in dirke za eno uro nazaj. S tem bi se prvič po več desetletjih zgodilo, da se tradicionalne evropske dirke Formule 1 ne bi pričele ob 14:00.

Takšen predlog naj bi na zadnjem sestanku z Liberty Medio in moštvi predlagali imetniki televizijskih pravic sami. Urnik pa bi se na željo ameriških televizijskih postaj lahko zamaknil še za nadaljnjih 10 minut, saj bi tako le te imele več maneverskega prostora za oglaševanje. Po novem naj bi se torej rdeče luči ugasnile ob 15:10.

Zaenkrat nihče iz Liberty medie zadeve še ne želi komentirati, Motorsport.com pa poroča, da naj bi bile vse vključene strani pripravljene poiskati ustrezen kompromis.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje