Rotenberg: Kdor pravi, da je Sergey v F1 zaradi denarja laže; Sirotkin je hitrejši od Kubice

1

Ruski milijarder Boris Rotenberg, ki je glavni sponzor Sergeya Sirotkina se je odzval na navedbe, da je njegov varovanec dobil sedež pri Williamsu izključno zaradi visokega finančnega vložka, ki ga je Rotenbergov SMP prispeval v Williamsovo blagajno.

Rotenberg je soustanovitelj banke SMP, hkrati pa vodi program SMP Racing za katerega pravi, da deluje po principu Red Bullovega programa za mlade dirkače.

Pri SMP-ju razvijajo tudi svoj dirkalni prototip BR1, Rotenberg pa ne skriva želje, da bi nekoč s svojo ekipo dirkal tudi v Formuli 1:

“Formula 1 so naše sanje, a vselej sem trdil, da ni smiselno sprejemati preuranjenih odločitev, saj gre za zelo politično zgodbo. Za uspeh potrebuješ podporo številnih partnerjev.”

Rotenberg je hkrati stopil v bran svojemu varovancu Sergeyu Sirotkinu, ki se sooča s kritikami, da si je sedež pri Williamsu kupil z Rotenbergovim denarjem:

“Bil je hitrejši od Kubice. Trditve, da si je kupil sedež so čista laž.”

“Fant je pet let garal, da je prišel do položaja v katerem je trenutno. Denar pri končni izbiri zagotovo ne igra odločilne vloge. Dejstvo pa je, da so v motošportu stroški zelo visoki.”

“Sergeyu sem dejal, da mora vsako dirko startati, kot da je njegova zadnja, mi pa bomo prispevali svoj delež pri razvoju in Williamsovemu bolidu pomagali, da bo dirkal hitreje.”

Robert, recimo Bobu bob!

Williams bo FW41 predstavil 15. februarja

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Hamertime

Na teh testiranje je bil sekundo zadaj za Kubico . Sirotkin ne bo odvozil cele sezone bo ga zamenjal Kubica