Ross Brawn za manjše spremembe formata dirkaških vikendov

0

V preteklosti slišali že številne predloge za spremembo formata dirkaških vikendov, vendar do končne uskladitve med akterji nikoli ni prišlo. Ross Brawn pa meni, da bi bila manjša sprememba obstoječega formata dirkaških vikendov smiselna.

V zadnjem času smo med drugim slišali predloge o ukinitvi petkovih prostih treningov, kvalifikacijski dirki ali dodatni sprinterski dirki v nedeljo. Brawn sicer meni, da tako radikalne spremembe niso potrebne, a hkrati poudarja, da bi bilo smiselno razmisliti o manjših modifikacijah v obstoječem formatu:

“Menim, da je trenutno dolžina dirke ustrezna, saj ni ne predolga, ne prekratka in je za gledalca zanimiva. Želimo si, da se vzdušje dirkaškega vikenda stopnjuje in vrhunec doseže prav ob koncu, torej na dirki za VN.”

“Po drugi strani pa menim, da je petkovo dogajanje lahko podvrženo diskusiji. Vprašati se moramo ali potrebujemo dva prosta treninga, ali bi zadoščal zgolj popoldanski. Ob tem moramo hkrati misliti tudi na razbremenitev ekip v primeru, da povečamo število dirk.”

“V naših mislih pa so na prvem mestu seveda navijači, ki jim želimo kar najbolj približati Formulo 1. Razmišljamo tudi o predlogu, da bi četrtkove kontrole bolidov odprli za javnost, kar bi navijačem omogočilo, da jih vidijo iz neposredne bližine.”

Brawn: Formula 1 bo vedno preživela, ne glede na to katere ekipe bodo dirkale

Kaj si v Formuli 1 sploh želimo?

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje