Prost se ne strinja, da so F1 motorji predragi

0

Legendarni dirkač in nekdanji lastnik ekipe Formule 1 Alain Prost se ne strinja, da so pogonske enote, ki jih moštva uporabljajo sedaj predrage.

Formula 1 se približuje obdobju po letu 2020, ko naj bi pogonski sklopi postali bistveno enostavnejši in cenejši. Vizija Liberty Medie na čelu z Rossom Brawnom zasleduje predvsem poenostavitev pravilnika o motorjih, ki bi bistveno zmanjšala stroške in posledično v Formulo 1 pripeljala nove ekipe.

Prost pa poudarja, da so sedanji motorji bistveno cenejši od tistih, ki so bili v uporabi, ko je sam vodil moštvo Formule 1:

“Motorji, ki smo jih uporabljali leta 2001 so stali 31 milijonov dolarjev, če pa bi ekipa preživela bi leta 2002 zanje odšteli še tri milijone več.”

“Danes se stroški pogonskih sklopov gibljejo med 15 in 17 milijonov dolarjev. Proizvajalci pa so kljub mnogo kompleksnejšim motorjem, še spustili ceno.”

Prost meni, da bi vizija Liberty Media morali biti bolj jasna in se strinja s šefom ekipe Renault Cyrilom Abiteboulom, ki meni, da bi se morali spremembe pravil lotiti bolj celovito:

“Sami bi šel še korak dlje. S poenostavitvijo motorjev in ukinitvijo MGU-H, ki bi znižala stroške je vse v redu. Toda če govorimo o omejitvi proračunov je potrebno vključiti tudi ostala področja, kot je aerodinamika. Tukaj ni vse povsem jasno.”

Prost: Vandoorne je enakem nivoju kot Alonso, če ne boljši

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje