Prošnja slovenskim televizijam: Prosim, ne zakupite pravic za prenose Formule 1!

1

Kot vse kaže bo tudi leto 2018 minilo brez prenosov Formule 1 na slovenskih TV postajah. Nič novega, a morda je tokrat prvič, ko si lahko slovenski F1 navdušenec le želi, da tako tudi ostane.

Novi lastniki Formule 1 Liberty Media, namreč v prihajajoči sezoni predstavljajo uradno “streaming” platformo F1 TV PRO, kar pomeni, da si bomo lahko dirkaški navdušenci prvič v zgodovini F1 dirke tudi legalno ogledali preko spleta.

Zaenkrat podrobnosti ostajajo skrivnost, toda Sean Bratches, komercialni direktor najhitrejšega cirkusa je že namignil, da spletni prenosi morda ne bodo na voljo na teritorijih, kjer imajo gigantske TV hiše ekskluzivni monopol nad prenosi Formule 1, kot ga ima denimo TV mreža Sky v Veliki Britaniji.

F1 TELEVIZIJA TUDI V SLOVENIJI!

Pri nas? Zaenkrat nič.? Na srečo, ali pač? Po vsej verjetnosti si povprečen slovenski F1 navdušenec še ni povsem opomogel od vseh travm, ki jih je doživel ob ogledu dirk na naših kanalih. O tem je bilo sicer že veliko napisanega, pa vendarle. Iz spomina je težko izbrisati trenutek, ko je gledalca na nacionalni televiziji v nedeljo ob 14:00 namesto ugasnjenih rdečih luči, pričakal prenos tretjerazrednega teniškega turnirja. O vseh “umotvorih”, ki so jih proizvedli naši komentatorji pa niti nima smisla izgubljati besed, saj je bolje, da jih za vse čase pozabimo.

Uradni streaming Formule 1 bo naročnika stal cca 7€ mesečno, bo pa gledalec za svojo naročnino zagotovo prejel kvalitetno vsebino, ki mu bo omogočila, da uživa v dirkaškem vikendu brez zgoraj opisanih ekscesov.

Le želimo si lahko, da v prihodnjih tednih na kakšni od naših TV postaj ne uzremo znanega obraza, ki napoveduje vrnitev Formule 1 na slovensko televizijo, saj bi to bržkone zabilo zadnji žebelj v krsto prihodnosti najhitrejšega športa v naši domovini.

Matej Plešej

@matejf1-si

Slovenija in prenosi F1 – ŽELITE GLEDANOST? Samo bodite normalni!

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Primož

Super napisano