Pri Mercedesu želijo vrnitev aktivnega vzmetenja

0

Pri Mercdesu naj bi si želeli, da se aktivno vzmetenje vrne v Formulo 1 in naj bi v zakulisju že lobirali za vrnitev sistema, ki se je v Formuli 1 nazadnje pojavil leta 1993 in je bil eden ključnih elementov Williamsove premoči v devetdesetih.

Pri srebrnih puščicah bi tako želeli nekaterim moštvom, predvsem Red Bullu, preprečiti razvoj pametnih sistemov vzmetenja, ki vplivajo na višino bolida v ovinkih.

Tematika vzmetenja je bila posledično že na dnevnem redu zasedanja tehnične skupine Formula 1, kjer pa sta se ustvarila dva tabora. Medtem, ko nekateri zagovarjajo uporabo klasične sheme z amortizerji in vzmetmi, so drugi na čelu z Mercedesom, za vrnitev radialnega aktivnega vzmetenja, ki smo ga zadnjič videli leta 1993.

Aktivno vzmetenje v Formuli 1

Neimenovan Mercedesov inženir je za nemški AMuS povedal:

“Aktivno vzmetenje je veliko cenejša rešitev, saj lahko sistem razviješ enkrat in ga nato zamrzneš. To bi prihranilo na milijone dolarjev, hkrati pa na področju vzmetenja več ne bi bilo sivih con.”

“Fia bi na ta način veliko lažje nadzirala zadevo, aktivno vzmetenje pa bi imelo tudi pozitiven učinek na možnost prehitevanja, saj bi lahko sistem razvili tako, da bi le ta zmanjšal vpliv turbulence, ki nastane za bolidom.”

Ferrari naj bi vrnitvi aktivnega vzmetenja nasprotoval.

Push or Pull? Potisni ali povleci

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje