Podrobnosti F1 “streaming” platforme prihajajo na dan

1

Spletni prenosi dirk Formule 1 počasi, a vztrajno postajajo realnost. Pri Liberty Media so odločeni, da bo uradna “streaming” platforma luč sveta ugledala že v letošnji sezoni, na dan pa prihajajo že prve podrobnosti.

Že v sezoni 2018 naj bi hkrati z že obstoječimi televizijskimi, prenose GP vikendov ponujala tudi nova uradna spletna platforma Formule 1.

Gledalcu bodo poleg običajnih dirkaških vsebin na voljo “on-board” posnetki iz vsakega bolida, prenosi podpornih dirk in popoln dostop do arhiva Formule 1. Komentarji dirk na spletu pa bodo sinhronizirani s prenosi Davida Crofta in Martina Brundla na Sky F1.

Med ostalimi imeni, ki bodo skrbela za ustvarjanje vsebin se omenjajo nekdanji komentator serije GP2 Will Buxton, Johnny Herbert in James Allen.

Po prvih napovedih bo spletna platforma najprej na voljo na območju ZDA, Mehike, Nemčije, Francije in Nizozemske, nato pa jo bodo postopno širili tudi v druge države.

Da spletni prenosi postajajo realnost je ta teden za nemški AMuS potrdil tudi komercialni direktor pri Liberty Media Sean Bratches:

“Navijačem bomo predstavili platformo za prenose v živo, ki pa bo hkrati ponujala tudi možnost ogleda arhivskih posnetkov. Gledalci bodo dobili podatke neposredno iz bolidov. Nekatere vsebine bodo na voljo zastonj, določen del pa bo plačljiv.”

Bratches tudi poudarja, da se ne strinja z usmeritvijo Berniea Ecclestona, ki je dajal prednost izključno televizijskim prenosom:

“Trg je dokazal, da lahko prenosi na spletu in na televiziji delujejo simultano. Nekateri drugi športi so v razvoju že daleč pred nami, zagotovo pa ne bomo zanemarili naših televizijskih partnerjev.”

“V letu 2018 bomo ponudili tudi prenovljeno grafiko, ki bo za gledalca mnogo prijaznejša od obstoječe.”

Končno: Že prihodnjo sezono spletni prenosi dirk Formule 1

Prošnja slovenskim televizijam: Prosim, ne zakupite pravic za prenose Formule 1!

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Robi

Upam da tudi v sloveniji