Pirelli: Williams je Kubici naložil preveliko breme

0

Predstavnik Pirellija v Formuli 1 Mario Isola meni, da so pri Williamsu Robertu Kubici preprosto naložili preveliko breme in mu niso omogočili poštene priložnosti za vrnitev v Formulo 1.

Pred kratkim so se pojavile informacije, da je imel Kubica kar precej težav z novo generacijo Pirellijevih gum. Isola pa poudarja, da Poljak potrebuje nekoliko več časa: 

“Mislim, da je Kubica v Abu Dhabiju svoje delo opravil zelo dobro, saj je že prvi dan odpeljal skoraj dve dolžini dirke. Drugi dan je opravil nekaj kvalifikacijskih poizkusov, a od nekoga, ki ni dirkal več let težko pričakujemo, da bo zapeljal iz garaže in bil takoj hitrejši od ostalih.” 

“Menim, da so bila pričakovanja preprosto prevelika, vsekakor pa svojega dela ni opravil slabo. Po mojem osebnem mnenju je za adaptacijo na povsem nove gume potrebno več, kot zgolj nekaj ur dirkanja na dan.”

“Potrebno je vedeti, da je Robert prvič dirkal z moderno generacijo bolidov. Vsaka stvar, ki jo počneš prvič zahteva svoj čas, vožnja F1 bolida pa še posebej. Pri Williamsu so ga soočili s prevelikim pritiskom, ko so od njega vsi pričakovali zelo veliko.” 

“Če pogledamo čase posameznih sektorjev lahko ugotovimo, da je bil ponekod zelo hiter. Potrebuje priložnost, da pokaže kaj zna brez, da bi bile vse luči uperjene vanj. Njegova hitrost ni sporna, kar je dokazal že večkrat.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje