Paddy Lowe: Kubica bo imel ključno vlogo pri razvoju bolida

0

Tehnični direktor moštva Williams Paddy Lowe meni, da bo imela ekipa iz Grova v sezoni 2018 zelo dobro dirkaško zasedbo, katere pomemben člen bo tudi tretji voznik Robert Kubica.

Pri Williamsu so danes tudi uradno potrdili, da se bo Ruski dirkač Sergey Sirotkin v dirkaški zasedbi britanske ekipe pridružil Lanceu Strollu, Kubica pa bo opravljal vlogo testnega in razvojnega voznika.

URADNO: Sirotkin dobil Williamsov sedež, Kubica rezervni dirkač

Lowe, ki je lani k Williamsu prišel iz Mercedesa, je ob potrditvi dirkaškega trojčka povedal:

“Za nami je zelo dolg in naporen proces izbire novega dirkača. Sergey nas je navdušil s svojo hitrostjo na testiranju v Abu Dhabiju. Prav tako pa smo zelo zadovoljni z njegovim sodelovanjem z inženirji in delovno etiko, tako v tovarni, kot na stezi.”

“Zelo sem vesel, da se bo Sergey pridružil Lanceu, ki vstopa v svojo drugo sezono, a je že lani z dobrimi predstavami večkrat opozoril nase. Imamo odlično dirkaško zasedbo, ki nam bo pomagala, da FW41 razvije ves svoj potencial.”

Ugledni britanski inženir pa meni, da bo imel pomembno vlogo pri razvoju bolida tudi Robert Kubica:

“Najprej želimo čestitati Robertu za vse kar je dosegel do sedaj. Premagal je poškodbo, se vrnil v formo in dirkal z bolidom Formule 1, kar je izjemno.”

“Od njega pričakujemo zelo pomemben tehničen prispevek pri razvoju bolida, saj gre za zelo izkušenega dirkača. Hkrati bo Robert delal v simulatorju in pomagal dirkačema in inženirjem na vsaki dirki.”

“Kubica je dirkač, ki ga občudujem že leta in veselim se dela z njim v novi sezoni.”

Robert, recimo Bobu bob!

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje