Nelson Piquet: Alonso je naredil zmedo kamorkoli je prišel

2

Trikratni svetovni prvak Formule 1 Nelson Piquet meni, da bi bil Fernando Alonso v svoji karieri mnogo uspešnejši, v kolikor bi bil pri svojih odločitvah bolj preudaren in potrpežljiv in nekoliko manj zaletav.

Legendarni brazilski dirkač je v intervjuju za ESPN dejal, da je po njegovem mnenju Alonso v dosedanji karieri sprejel številne napačne odločitve:

“Alonso je fantastičen dirkač, ko sedi v bolidu, po drugi strani pa ni najboljši pri svoji politiki, ko je potrebno delati z ekipo.”

“Menim, da bi lahko osvojil tudi 3, 4 ali celo 5 naslovov, če bi bil le malenkost bolj preudaren. Tako pa povsod kamor pride naredi veliko zmedo, ustvari še večje težave in nato ekipo zapusti ob napačnem času.”

Nelson Piquet: “Alonso je odličen dirkač, a premalo potrpežljiv.”

“Včasih je pač potrebno biti ob menjavi ekipe potrpežljiv, delati z ekipo, delati na razvoju in nato si lahko nagrajen z zmago. Ni zmeraj najbolje iskati zgolj najboljšo ekipo in najboljši bolid. Menim, da je za uspeh ključno potrpežljivo delo z ekipo, to pa v zadnjih letih ni bila Fernandova vrlina.”

Mnogi Alonsa vidijo, kot najboljšega voznika svoje generacije, toda Piquet se s tem ne strinja, ni pa ga prepričala niti odlična Španceva predstava na dirki za 500 milj Indianapollisa:

“Mislim, da ni boljši kot Hamilton. Zdi se mi, da sta na precej podobnem nivoju, podobno kakor tudi Vettel. Kakšno sezono je kdo boljši, kakšno slabši, toda menim, da so vsi trije enako kvalitetni.”

“Ker Alonso ni bil uspešen v Formuli 1 je pač poizkusil nekaj drugega, saj zelo uživa ko je v središču pozornosti.”

Alguersuari: Alonso mora nehati kriviti druge za lastne napake

Rosberg: Alonso je za svoje slabe odločitve kriv sam

guest

2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Hamertime

Alonso je fantastičen dirkač, ko sedi v bolidu, po drugi strani pa ni najboljši pri svoji politiki, ko je potrebno delati z ekipo.”

Marros

Bravo Hamertime, sedaj se pa strinjava…Pa še eno morebitno slabost ima. Ne vem koliko je v resnici dober v razvijanju bolida.