Montoya: Trojni kroni sem bližje kot Alonso

0

Nekdanji dirkač Formule 1 in zmagovalec dirke za 500 milj Indianapollisa Juan Pablo Montoya je poudaril, da je sam bližje osvojitvi trojne krone motošporta, kot Fernando Alonso, ki je prav tako izrazil željo po zmagah na slovitem trojčku.

Zmaga na dirki v Monaku, dirki za 500 milj Indianapollisa in dirki za 24 ur Le Mansa je dosežek, ki je v zgodovini motošporta uspel zgolj Grahamu Hillu. Fernando Alonso je pred kratkim izrazil ambicijo, da se pridruži legendarnemu Britancu, Montoya pa opozarja, da Španca čaka še težko delo:

“Alonso vsekakor ima sposobnosti, da mu uspe, toda zadeva je vse prej kot enostavna.”

“Resnica je, da sem sam bližje temu dosežku. Ne vem ali bom kdaj poizkusil osvojiti še Le Mans. Potrebno bo počakati kaj se bo dogajalo s pravili v prihodnosti in ali se bo ekipa Penske lahko udeležila dirke za 24 ur Le Mansa. Menim, da bi bilo zelo zabavno poizkusiti tudi to.”

Montoya pa hkrati dodaja, da sta si z Alonsom v mnogih stvareh precej podobna:

“Z Alonsom sva dirkača, ki naju ni strah poizkusiti novih stvari. Menim, da trenutno v Formuli 1 ni nikogar drugega, ki bi imel ta pogum. Mladi dirkači razmišljajo zgolj in samo o Formuli 1 in se niti ne zavedajo, da obstaja tudi drugačen svet dirkanja.”

TEMPERAMENT, HITROST, STRAST – JUAN PABLO MONTOYA

Trojna krona motošporta

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje