Marko: Alonso je naredil vse, da bi Honda izgledala slabo

24

Helmut Marko bo v prihodnji sezoni budno spremljal partnerstvo ekipe Toro Rosso s Hondo, saj bi lahko japonski proizvajalec motorjev svoje agregate v sezoni 2019 dobavljal tudi Red Bullu.

Marko je zaenkrat zadovoljen s podatki, ki prihajajo iz Faenze in poudarja, da je slab ugled Honde posledica predvsem pogostih kritik, ki jih je na račun legendarne znamke izrekel Fernando Alonso.

“Pri Hondi delajo zelo intenzivno in po tem, kar vidimo so storili velik korak naprej.”

“Morda jim z drugim motorjem uspe doseči nivo na katerem je Renault. Potrebno je povedati, da so bili v velikem deficitu zaradi specifikacije Mclarnove šasije.”

“V svojem razvoju so bili zelo limitirani, Alonso pa je naredil vse, da bi Honda izgledala slabo.”

Marko hkrati meni, da bo Mercedesov pogonski sklop tudi v sezoni 2018 predstavljal merilo vsem ostalim, predvsem zaradi dodatne moči, ki jo lahko srebrne puščice uporabijo v kvalifikacijah.

“Najhuje je v kvalifikacijah, ko moč svojega motorja dvignejo še stopnjo višje.”

“Ob sobotah so ponavadi na vrhu, na večini dirk pa je izredno težko prehitevati in ponekod porabijo občutno manj goriva.”

“Mercedesov paket je enostavno pred vsemi ostalimi tako z vidika voznih lastnosti, moči, porabe, kot tudi razporeditve energije.”

Nelson Piquet: Alonso je naredil zmedo kamorkoli je prišel

guest

24 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Hamertime

Alonso pa je naredil vse, da bi Honda izgledala slabo. Tako kot v vsakem moštvo do zdaj.

Marros

Hametime je mogoče dat kakšen argument z tvoje strani kaj je to naredil Alonso slabo v vsakem moštvu?

ewzkgx

On ne zna kaj drugega kot kaj slabega od Alonsa napisat, očitno ga moti, da je eden najboljših voznikov…

Hamertime

Daleč od tega da bi bil on top voznik 11 zmag pri Ferrariji z vrhunskim dirkalnikom.

Marros

Kje pa je tebi bil Ferrari v teh letih vrhunski? Bil je dober dirkalnik, vrhunska pa sta bila Red Bull in leta 2014 Mercedes.

Hamertime

Ne govori neumnosti ko je začel dirkati za Ferrari je dobil vrhunski dirkalnik pa ne na pamet govoriti svetovni prvak bi postal peto mesto je rabil če bi bil vrhunski se nebi celo dirko vozil za Rusom Vitaly pa enkrat ni niti probal napasti. Marros o f1 vem vse.

Marros

Predvsem o F1 veš zelo malo. To se vidi tudi po stilu pisanja. Nekaj sem ti napisal že takrat ko si govoril da je Petrov vozil Caterhama, ko pa je v resnici vozil Renault. Torej greva še enkrat. Koliko je bil vrhunski Ferrari leta 2010? Koliko zmag je bilo osvojeno z Ferrarievim dirkalnikom leta 2009? Boš mi govoril da je leta 2011 imel boljši dirkalnik na razpolago kot je bil Vettlov Red Bull? Pa da je leta 2012 njegov Ferrari bil ponovno boljši kot Vettlov Red Bull? Mislim daj malce se ustavi pa realno razmisli. Vidi se da ti človek… Preberi več

Hamertime

Corrado Fabi če te zanima

Marros

Argumentiraj.

Hamertime

Zakaj bi jaz tebi dajal neke razlage gdo pa si ti. Dal sem ti odgovor. Lp

Marros

Zato, ker o f1 veš vse. Pa bi rad da me malce izobraziš

Hamertime

Pa naj te spolnim na svinjarijo ko se je moral nelson jr piquet namerno zaleteti da bi prišel varnostni avto na cesto ker je alonso menjal gume že to ti je sportnik

Marros

Pa Schumacherjevi podvigi poštenosti…

Hamertime

Schumacher je naredil napake nikoli pa take kot so morali narediti za alonso drugi. Pa sploh kaj neke primerjave z Schumacher je bil stroj ko je prišel k Ferrari je dobil kanto pa nikoli se ni pritožil nad bolid da je slab ostalo vemo kaj je naredil. Alonso pa ne zna če dobi najboljši dirkalnik bo naslednje leto že kanta ker nima pojma kako mu morejo narediti dirkanik

Marros

Nikjer ne piše da bi dirkač moral biti tisti ki bi narekoval kako mora biti dirkalnik narejen. Lahko pa bi dal povratno informacijo, to drži.

SimonJazbec

Če lahko jaz mojo rečem, s stisnjenimi zobmi, Corrado Fabi, veze poznanstva in denar imajo tudi svoj potencial….a razlika minimalna…….

ewzkgx

Alonso je bil pri Ferrariju v njegovi bi lahko rekli največji krizi, dirkalnik niti približno ni bil konkurenčen RedBullu in večkrat še kakšnem drugem moštvu. Pa vseeno se je dvakrat do zadnje dirke boril za prvaka, Vettlu s precej boljšim Ferrarijem tega še ni uspelo…

Marros

ewzkgx, apsolutno se strinjam. Moti me predvsem način da se nekoga ocenjuje prehitro oz. prepovršno. Vsi mi imamo svoje favorite, ljubljence tudi nekoga ki nam ni najbolje všeč, toda bodimo fer in pošteni. Neke stvari niso samo črno-bele ampak jih je treba analizirati in se nekako potruditi in jih argumentirano obrazložiti. Če smo samo pri tej “famozni” dirki leta 2010 in pri tem neuspešnem doseganju petega mesta. Da bi fizično Alonso sam od sebe bil nesposoben prehiteti Petrova seveda ni res. Torej je zadeva morala biti nekje v dirkalnikih. Če pa pogledamo leto 2012 je pa Alonso prvenstvo v slabšem… Preberi več

Hamertime

Jaz samo vem kaj je bilo ko sta skupaj tekmovala v Mclaren Hamilton novinec Alonso dvakratni prvak in novinec je pometal z njim. Nimam nič proti alonso če vidva pravita da je najboljši voznik zakaj ne dobi top dirkalnika ker ga noče vrhunsko moštvo imeti zaradi njegovega karaktera in da dela s zbrko v vsakem mostvo

Marros

To je bilo grozljivo pometanje z strani Hamiltona. 109-109.

SimonJazbec

No gospodje, bodimo realni, Ferrari let 2010/12 se ne more primerjati npr z F92A ali še kakim drugim (312T5) , ” prave” krize so bile druge, a drugače se pa strinjam….

Hamertime

Ja kakšen dirkalnik je dobil Schumacher ko je prišel Ferrariji kanto in kaj je naredil iz Kante vemo vsi.

Hamertime

Pa ne bluzi z dirkalnikom je bilo vse ok poglej nazaj kaj so povedali ni bilo težav z bolidom on je pač mislil Petrov me bo spustil naprej. Meni je tak vseeno za njega pa da po devetih sezonah govoriti da je najboljši se lani je bil Vandoren boljši čeprav je imel slabši material v dirkalniku

Marros

Bluziš predvsem ti. Pa svojo slovnično pisavo bi lahko tudi malce popravil.