Mansell: Formula 1 si ne sme privoščiti izgube kogarkoli, še posebej pa ne Ferrarija

0

Legenda Formule 1 Nigel Mansell poudarja, da si Formula 1 ne more privoščiti izgube že tako maloštevilnih konstruktorjev, še posebej pa ne tako pomembnih, kot je Ferrari.

V ozadju priprav na novo sezono Formule 1 še zmeraj potekajo številni pogovori o spremembi pravilnika po letu 2020. Medtem, ko želi Liberty Media najhitrejši šport peljati v smer nižjih stroškov in določene standardizacije, takšnim rešitvam odločno nasprotujeta tako Ferrari, kakor Mercedes.

Nigell Mansell je za Sky F1 komentiral aktualno dogajanje v Formuli 1. Na vprašanje ali si lahko Liberty Media privošči odhod Ferrarija pa je nekdanji britanski dirkač odgovoril:

“Absolutno ne.”

“Formulo 1 čakajo velike težave, v kolikor bodo konstruktorjem dovolili oditi. Že sedaj imamo na startni vrsti zgolj 20 bolidov, medtem ko se je nekoč 43 dirkačev poizkušalo kvalificirati za 26 prostih mest.”

“Danes bi navijači po vsem svetu dali vse, da bi na startu videli 26 bolidov. Potrebujemo svežo kri, nove dirkače in nove konstruktorje. Imamo ogromno zaledje mladih dirkačev, ki čakajo na svojo priložnost. Potrebujemo torej več moštev in vsaj 26 bolidov na startni vrsti.”

“Upajmo, da bodo pri Liberty Media našli rešitev, ki bo sprejemljiva za vse in bo omogočala konkurenčno dirkanje večjega števila ekip.”

“Dovolj zgovoren je primer Mclaren-Honde. Konstruktor, ki je osvojil toliko prvenstev in izjemen proizvajalec motorjev se nikakor nista mogla sestaviti. Ne bi smelo biti tako težko.”

Nigel Mansell – Red Five

Nigel Mansell – Birth of the lion

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje