Lastna hvala cena mala

3

Vsi se strinjamo, da je Ferrari ena izmed najbolj pomembnih in priljubljenih ekip v Formuli ena. Čeprav se bo komu zazdelo, da imam jaz osebno nekaj proti rdeči ekipi, naj poudarim, da opozarjam na njihove napake, ker jim privoščim, da se vrnejo na zmagovita pota in opravičijo svoj legendarni status.

Mnogokrat sem že poudaril, da sam menim, da je predsednik Ferrarija Sergio Marchionne (istočasno tudi vodilni v FCA) človek brez pravega občutka za avtomobilizem oziroma motošport. Njegove izjave in prikrite oziroma niti ne toliko prikrite grožnje o izstopu iz Formule ena se mi zdijo malodane čudne. Izgleda namreč kot, da gospod potrebuje pozornost in posledično ponavlja na pamet naučene mantre, a njihovega pomena ne razume niti sam. Najbolj pomembno je, da mu servilni novinarji, predvsem italijanskih medijev, posvečajo pozornost in tako povečujejo njegov ego.

Kako bi drugače razložili njegove biblične izpade, ki gredo od desetih Brawnovih zapovedi do prerokb Nikija Laude. Marchionne se hkrati trudi minimizirati pomen odhoda kadrov iz Maranella, saj so po njegovem mnenju nepomembni oziroma brez vpliva na kakovost. Toda zakaj so pravzaprav najeli Allisona, Sassija in Greenwooda, če jih lahko uspešno nadomestijo neznana in verjetno manj izkušena imena. Ferrari je top ekipa, ki si kadrovskih eksperimentov ne bi smela privoščiti, saj je to domena minornih ekip.
Zanimivo je tudi dejstvo, da je večina teh odpadnikov dobila mesto pri ekipi Mercedes, tistih, ki so do sedaj zmagovali in hkrati tisti, ki jih je potrebno premagati. Ob tem se lahko resnično vprašamo kdo tu ne ve kaj počne.

Marchionne: Za preroka kot je Lauda v Maranellu ni prostora

Zanimivo se mi tudi zdi zanašanje na zelo kratek spomin povprečnega navijača. Mediji so 19. decembra 2016 povzeli izjave Sergia Marchionna, ki je izjavil takole…”Če ne bomo zmagali, bo to zgolj moja krivda, brez kakšnega grešnega kozla”….. No, lepa izjava, a leto je šlo naokrog, navijači so bili razočarani, krivi pa so bili dobavitelji svečk, Verstappen in pomanjkanje sreče. Ne razumite me napak, sam imam rad ljudi, ki držijo besedo.

Gestione sportiva Marchionne

Iz oholega samozaverovanja izpred leta dni smo prišli v fazo, ko lahko preberemo, da bo nov Ferrari prava zver ali pa polom. Torej, Ferrari bo zmagal razen, če ne bo zmagal? Saj ne, da je kaj zlaganega, toda potrebno je imeti malce občutka za realnost. Dejstvo, da so v ekipi sproščeni bi moralo biti razumljeno, kot nekaj pozitivnega, toda izgleda, da ni Sergia Marchionna prav nič izučilo dejstvo, da sta prav on in njegov podaljšek Maurizio Arrivabene po veliki nagradi Madžarske na ekipo ustvarila prevelik pritisk, z nam vsem znanimi posledicami. Sam menim, da bi bil, v kolikor ne bi se toliko vtikal v ekipo, Ferrari pa imel pravega vodjo, boj za naslov svetovnega prvaka odprt prav do konca.

Priznam, meni osebno se je zameril, ne z izjavami, ki jih ne jemljem prav resno, temveč z oholim obnašanjem,ki je bilo razvidno predvsem okrog praznovanja sedemdesete obletnice Scuderie. Prav je bilo, da je bil med povabljenci “prerok” in neizvršni direktor ekipe Mercedes Benz Niki Lauda, saj je bil s Ferrarijem dvakrat svetovni prvak, a to, da niso povabili takratnega šefa ekipe in dolgoletnega predsednika Luce Cordera di Montezemola je, po mojem mnenju, sramotno in nizkotno.

Če se spomnimo žvižgov navijačev na VN Italije. Vsem bi predlagal naj ne kritizirajo tistih, ki so boljši, temveč, da kakšen žvižg in protestni mail pošljejo tudi na naslov tistih, ki so sami sprejeli odgovornost za slabe rezultate.

Simon Jazbec

@simonjazbec

guest

3 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Ivan

Res je. Se absolutno strinjam. Ta človek je ugrabil Ferrari

Kristjan68

Simon zopet en zelo dober članek o Ferrariju.Moje mišljenje je,da Ferrari ne bo osvojil naslova dokler bodo na oblasti v Maranellu ljudje ,ki jim je zgolj za bahavost in denar do tedaj ne bo z Ferrarijem nič.In sanje bodo trajale zopet debelih 20 let ali več ,tako kot je to bilo z Šumijem in njegovo strokovno ekipo.Sicer pa počakajmo,da Mick odraste:))

SimonJazbec

Kristjan, hvala, le preden bi koval Micka v zvede, menim da je treba počakati vsaj še letošnjo sezono, kajti rezultati do sedaj……