Kubica zaradi težav z gumami ostal brez sedeža pri Williamsu

1

Robert Kubica naj bi imel na posezonskem testiranju veliko težav s prilagoditvijo na Pirellijeve gume, posledično pa so se pri Williamsu raje odločili, da sedež za prihodnjo sezono ponudijo Sergeyu Sirotkinu.

Potem, ko pri Williamsu niso želeli razkriti podrobnosti o konkurenčnosti Kubice z lansko specifikacijo bolida, je sedaj poljska spletna stran Sportowefakty.wp.pl objavila intervju z novinarjem televizijske BBC, ki razkriva določene informacije o Poljakovih predstavah na testu v Abu Dhabiju:

“Kubica je imel največ težav s simulacijami kvalifikacijskih krogov, torej ko je dirkal z malo goriva v svojem bolidu. Čeprav je imel na voljo veliko poizkusov mu ni uspelo konkretneje izboljšati svojega časa.”

“Prejel sem tudi informacijo, da je Kubica svojemu menedžerju priznal, da ima veliko težav z novo generacijo Pirellijevih gum, kar ni nič nenavadnega, saj se je nad revolucionarnimi gumami za prihodnjo sezono pritoževalo tudi kar nekaj stalnih dirkačev.”

“Nič čudnega pa ni, da ima Kubica z adaptacijo še več težav, saj v zadnjih šestih sezonah, torej odkar imamo Pirellijeve gume, sploh ni dirkal.”

“Pri Williamsu so se torej odločili, da Kubica svoje naloge ne bi mogel izpolniti v popolnosti, hkrati pa niso želeli tvegati morebitnih težav, ki bi jih lahko imeli med sezono. V Grovu so se zato odločili za Sirotkina, ki pa hkrati s sabo prinaša precej sponzorskega denarja.

Robert, recimo Bobu bob!

Arthur Kubica: Še zmeraj se borimo za Robertov sedež

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
SimonJazbec

Res , težko je bilo priznati, da veš ta čas enostavno ni bil zadosti hiter. Čeprav sem to kot lajna ponavljal od testiranja na Madžarskem v Renaultu….