Gaming prvak na Dirki Prvakov v pravem dirkalniku

0

Svetovni prvak virtualnega prvenstva Formule 1 eSports Brandon Leigh bo na letošnji izvedbe Dirke Prvakov (Race of Champions) v Saudovi Arabiji dobil priložnost dirkanja s čisto pravim dirkalnikom.

Leigh je lani novembra na finalu sezone v Abu Dhabiju premagal ostalih 19 finalistov in postal prvi svetovni prvak v gaming prvenstvu, ki so ga letos premierno predstavili novi lastniki Formule 1 Liberty Media.

Zgodba pa se za 18 letnega Britanca s tem ni končala. Leigh bo nastopil na premierni eDirki Prvakov, ki bo potekala paralelno s tradicionalno dogodkom Race of Champions.

V seriji preizkusov tako v virtualnem, kot pravem dirkaškem okolju se bo pomerilo pet najboljših igralcev dirkaških simulacij z Leighom na čelu. Zmagovalec pa si bo priboril svoje mesto na glavnem ROC dogodku, kjer se bo pomeril z nekaterimi najboljšimi dirkači na svetu.

Brandon je nad priložnostjo razumljivo navdušen:

“Moje največje sanje so bile, da se preizkusim v dirkanju s pravim bolidi. Nikoli si nisem predstavljal, da bom kdaj del takšnega dogodka. Sem navdušen, a tudi nekoliko nervozen, saj vem, da bom kot prvak F1 eSports serije pod drobnogledom številnih ljudi.

Letošnja izvedba Dirke Prvakov bo potekala med 2. in 3. februarjem na Stadionu King Fahd v Riadu.

Rudy Van Buren je najhitrejši gamer na svetu

Mclarnov motor ne deluje tudi v novi igri F1 2017

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje