Formula 1 pred spremembo startne formacije?

0

Vodstvo Formule 1 naj bi razmišljalo o spremembah pri razvrstitvi bolidov na startni vrsti, torej formaciji dveh bolidov v posamezni vrsti, ki je v veljavi že dolga leta.

Nekdanji tehnični šef ekipe Williams Pat Symonds se je lani pridružil strokovnemu timu, ki pod vodstvom Rossa Brawna poizkuša definirati smer Formule 1 v prihodnosti. 

Symonds razkriva, da se skupina strokovnjakov resno ukvarja  s potencialnimi modifikacijami startne formacije, ki je v veljavi že dolga leta. 

“Vemo, da sedanja startna formacija ni optimalna, saj dirkače razvrstimo enega za drugim in jih hkrati ločimo.”

“Ni bilo vedno tako. Bili so časi, ko sta dirkača startala vzporedno, na nekaterih starih fotografijah lahko opazimo celo 4 bolide v prvi startni vrsti. Vprašanje, ki si ga zastavljamo pa je, kaj bi se zgodilo, če bi podoben sistem uporabili sedaj.” 

Symonds je prav tako razkril, da nameravajo potencialne spremembe najprej testirati v virtualnem svetu. 

 “Vso zadevo lahko testiramo v naši eSports seriji, kjer lahko poizkusimo opraviti 20 startov, zanimajo pa nas predvsem prvi trije krogi. Nato bomo videli kaj se bo zgodilo. Ali bomo imeli fantastičen prvi krog, ali pa masovno trčenje v prvem ovinku. Od tu dalje pa je vse odvisno od statistike.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje