Ford: V Formuli 1 nas ne bo dokler se ne znižajo stroški

1

“Ford ne bo vstopil v Formulo 1 dokler se ne bodo drastično zmanjšali stroški potrebni za sodelovanje v najhitrejšem športu” je potrdil šef motošportnega oddelka pri ameriškem gigantu Mark Rushbrook.

Ford je je v Formuli 1 nazadnje sodeloval v sezoni 2004, ko so svoje motorje dobavljali moštvu Jaguar. Rushbrook pa kljub visokim stroškom poudarja, da je Formula 1 za Ford še vedno bolj zanimiva možnost, kot nekatere alternative, denimo Formula E.

“Hibridna moč bo še dolgo primaren interes znamke Ford, a Formula 1 mora nekaj storiti z vprašanjem visokih stroškov, saj je sedanje stanje nevzdržno. Potrebno je poiskati optimalne rešitve, saj če omejiš stroške na enem področju, bodo proizvajalci investirali  drugam.”

Trenutno Ford sodeluje v prvenstvih WEC in WRC, kjer namerava ameriška znamka še povečati svojo prisotnost.

“Posebej za prvenstvo WRC bomo še povečali tako naš finančni, kot tehnični vložek. Veliko stvari, ki jih preizkusimo z rally dirkalniki lahko namreč prenesemo tudi v serijsko proizvodnjo, saj lahko tam zares testiramo limite posameznih inovacij. Na ta način pridobimo izjemno veliko koristnih podatkov.”

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Robert

1 motor na sezono pa bo😂