Force India bo v novo sezono vstopila z novim imenom

0

Pri moštvu Force India so potrdili, da bodo v novo sezono Formule 1 vstopili z novim imenom. Ekipa s sedežem v angleškem Silverstoneu se namreč želi rešiti povezanosti z indijsko državo, saj ji to škodi pri pridobivanju novih pokroviteljev.

Predstavnik Force Indie Otmar Szafnauer je potrdil, da bo njegova ekipa v novo sezono Formule 1 zagotovo vstopila z novim imenom:

“Vselej smo trdili, da bomo spremenili ime in to bomo zagotovo storili. V načrtu je, da ga predstavimo hkrati z novim bolidom, a najprej ga mora odobriti F1 komisija.

Force India je formalno nastala leta 2007, ko je indijski konzorcij pod taktirko Vijaya Mallye kupil propadlo ekipo Spyker. Szafnauer pa razkriva, da jim vključenost besede “India” v imenu moštva, onemogoča pridobitev globalnih sponzorjev.

“Nekaj potencialnih pokrovitelj nam je postavilo ultimat, da moramo, v kolikor želimo sodelovati z njimi, spremeniti ime, saj želijo podpreti ekipo, ki ni vezana na določeno državo.”

Zgodba okrog novega imena pa se za Force Indio vleče že kar nekaj časa. Ekipa je lanskega maja že registrirala ime “Force One”, ki pa je naletelo na težave zaradi prevelike podobnosti z znamko Formula 1.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje