Ecclestone: Ferrari lahko preživi brez Formule 1 in ne obratno

0

23. januarja bo minilo leto dni odkar je Bernie Ecclestone vodenje Formule 1 predal Chaseu Careyu in Liberty Media. Medtem, ko se je po odhodu iz najhitrejšega cirkusa Ecclestone oglašal bolj redko, v zadnjem času pogosto komentira aktualne dogodke in kritizira poteze novih lastnikov. Tokrat se je dotaknil situacije okrog grožnje Ferrarija o odhodu iz Formule 1 po letu 2020.

Ecclestone je v pogovoru za nemški AMuS na temo resnosti groženj, ki prihajajo iz Maranella povedal:

“Če bi to izjavil Luca di Montezemolo, sam ne bi bil pretirano zaskrbljen, a Marchionne je drugačen. Za Luco je bil motošport življenje, Marchionne pa lahko živi brez Formule 1. Njega zanima izključno posel.”

“Če bo menil, da Formula 1 ni na pravi poti, bo Ferrari izstopil. Zanj je najpomembneje, da lahko delničarjem predstavi dobre poslovne rezultate. Bojim se, da Ferrari lahko preživi brez Formule 1 in ne obratno.”

87 letni Ecclestone je tudi priznal, da si še zmeraj ogleda prav vse dirke.

“Sedaj, ko nisem več vključen, je zame vse bolj sproščeno. Prav zato lahko vidim stvari, ki jih sam ne bi nikoli naredil, ali pa bi se jih lotil drugače. Skupaj z ekipami smo zgradili nekaj izjemnega in želim, da se Formula 1 še naprej razvija. Ponosen sem na šport in želim si, da ostane v dobri kondiciji.”

Dolgoletni šef Formule se je dotaknil tudi nesoglasij glede novega pravilnika o motorjih.

“Pred dvema letoma sem ekipam povedal, da lahko obdržijo ta prekleti motor, v kolikor se dvigne meja pretoka goriva. Če bi bilo po moje, bi obstoječe motorje nemudoma ukinil, saj gre za katastrofo od trenutka, ko so se pojavili. Formula 1 se mora vrniti k motorjem, ki omogočajo dobro dirkanje. Če so to V12, pa naj bodo V12.”

[poll id=”4″]

Ecclestone: Diktatura je edini pravi način vodenja Formule 1

Ecclestone: F1 ni restavracija s hitro hrano

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje