Daytona: Cadillac na vrhu, Alonso obžaluje izgubljeno priložnost

0

Cadillac DPi-V.R je s Christianom Fittipaldijem, Filipejem Albuquerqom in Joaom Barboso prišel do zmage na znameniti dirki za 24 ur Daytone. Fernando Alonso je po številnih tehničnih težavah dirko končal na 38. mestu.

Mike Conway, Felipe Nasr and Eric Curran so poskrbeli za dvojno zmago Cadillaca, tretje mesto pa so za ekipo Oreca privozili Romain Dumas, Loic Duval, Jonathan Bennett in Colin Braun.

Ekipa United Autosports za katero sta poleg Fernanda Alonsa dirkala še Lando Norris in Phill Hanson se je spopadala s številnimi tehničnimi težavami svojega bolida Ligier LMP2. Ponoči jih je najprej doletela počena guma, nato pa še okvara cilindra.

Potem, ko se je Ligerju s številko 23 po vseh težavah uspelo prebiti celo do prve deseterice je vse upe na dober rezultat končala nova okvara zavore. Alonso, ki je bil v času odpovedi zavor za volanom svojega Ligerja je razkril, da je bila situacija na trenutke precej srhljiva:

“Ko se gre za zavore te nedvomno postane kar malce strah.”

“Zgodilo se je dvakrat v prvem ovinku, kamor pripelješ s hitrostjo med 300 in 310 kilometri na uro. Nato pa pritisneš zavoro in se ne zgodi nič. Na srečo ima ta steza zanimivo bližnjico po kateri lahko prideš neposredno v šesti ovinek.”

“Ponoči ne vidiš povsem natančno kje je zid in kje je ta izletna cona zato je vsa zadeva še nekoliko bolj srhljiva. V takšnih trenutkih pač poizkusiš le pripeljati v bokse, saj se v vzdržljivostnih dirkah takšne stvari dogajajo in veš, da bodo mehaniki rešili situacijo.”

Španec pa obžaluje vse tehnične težave in poudarja, da bi se v nasprotnem primeru lahko boril tudi za oder za zmagovalce.

“Presenečen sem, da smo imeli toliko težav, saj gre za bolid, ki je dirko za 24 ur Le Mansa končal na četrtem mestu. Morda smo imeli nekoliko nesreče sploh zato, ker je naš sestrski bolid končal na stopničkah.”

“Lahko bi bili tam, saj smo bili v določenem trenutku celo krog pred njimi. Kljub vsemu pa je bila to zame izjemna izkušnja, saj sem zelo užival.”

“Rad imam dirkanje in ko v eni sami dirki voziš 8 ali 9 ur je to precej bolje od ene ure. Užitek je sodelovati na dirki, ki traja 24 ur.”

Alonso 13. v kvalifikacijah Daytone

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje