Cosworth in Aston Martin skupaj v Formulo 1?

0

Pri legendarnem proizvajalcu motorjev Cosworthu so razkrili, da jih zanima združitev moči z Aston Martinom pri morebitnem vstopu v Formulo 1 ob nastopu novih pravil leta 2021.

Cosworth je ob Ferrariju najpomembnejši proizvajalec motorjev sodobne Formule 1, njihovi DFV motorji pa so več kot desetletje predstavljali ideal, ki so ga ekipe morale imeti, v kolikor so se želele boriti za najvišja mesta.

Dirka življenja Formule 1: Lotus 49

Potem, ko so pri Cosworthu v sezoni 2013 svoje agregate dobavljali moštvu Marussia, so se ob nastopu hibridne ere umaknili iz Formule 1, saj si kot manjše podjetje niso mogli privoščiti dragega razvoja hibridnih pogonskih sklopov.

Ob nastopu novih pravil leta 2021 pa Cosworth svojo priložnost vidi v morebitnem sodelovanju z Aston Martinom s katerim že sedaj uspešno sodelujejo. Šef oddelka za razvoj motorjev pri Cosworthu Bruce Wood je za Motorsport.com povedal:

“Z veseljem bi vstopili v takšno partnerstvo. Že nekaj časa uspešno sodelujemo tako z Aston Martinom, kot Red Bullom pri razvoju njihovega super športnika Valkyrie.”

“Pri Aston Martinu so dali jasno vedeti, da si želijo več, kot zgolj nalepiti svojo oznako na motor nekoga drugega. Prav tako pa si ne želijo v izdelavo pogonskih sklopov vstopiti povsem samostojno in tukaj se ponuja izvrstna priložnost za sinergijo, saj imamo potrebno infrastrukturo, da postanemo pomemben del projekta.”

“Potrebno pa je biti realen in poudariti, da nam bržkone ne bo uspelo izdelati motorjev do sezone 2021. Potrebno bo veliko dodatnih ljudi in investicije v infrastrukturo. Bolj realno je razmišljati o letu 2022. Pogovori potekajo in videli bomo kaj se bo zgodilo.”

Aston Martin AM-RB Cosworth V12

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje