Charles Leclerc: 5 dejstev o novem super talentu Formule 1

0

Charles Leclerc je v letošnji sezoni za volanom Alfa Romeo Sauberja C37 debitiral v Formuli 1, že po prvi sezoni pa bo sedel v Ferrarijev bolid. Pričakovanja ob prvencu v rdečem bolidu bodo razumljivo visoka, saj mladi dirkač, ki dirka pod zastavo Monaka velja za enega izmed največjih talentov v dirkaškem športu.

Predstavljamo vam nekaj dejstev o novem super talentu Formule 1:

Z Verstappnom sta skupaj dirkala že v kartingu

Čeprav je Max Verstappen zgolj 16 dni starejši od Leclerca bo nizozemski zvezdnik vstopil že v svojo četrto sezono v Formuli 1. V nasprotju s svojim kolegom je Leclerc do elite prišel po bolj konvecionalnih in počasnejših kanalih. Dvojec se je na stezi nazadnje pomeril leta 2014.

Verstappen in Leclerc sta finale svetovnega karting prvenstva KZ 1 po napetem medsebojnem obračunu, končala na prvih dveh mestih:

Tudi Charlesov oče je bil dirkač

Podobno, kot Verstappen tudi Leclerc izhaja iz dirkaške družine. Charlesov oče Herve je bil prav tako dirkač, ki je v osemdesetih dirkal v francoski Formuli 3, pogosto pa je sodeloval tudi na VN Monaka v seriji F3.

Herve, ki je bil velik občudovalec Ayrtona Senne je svojo strast do dirkanja prenesel na svojega sina in ga s pomočjo prijatelja Philippa Bianchija (oče Julesa Bianchija) vodil v svet motošporta.

Odraščal je z Julesom Bianchijem.

Družina Bianchi je imela v lasti karting stezo na kateri je Charles tik preden je dopolnil pet let naredil svoje prve kilometre. Bila sta dobra prijatelja in ko je Charles dočakal svoj dirkaški prvenec je bil njegov mehanik prav sedem let starejši Jules.

Kljub tragediji in izgubi dobrega prijatelja, ki je umrl po hudi nesreči na dirki v Suzuki, je Leclerc nadaljeval svojo dirkaško pot. Lani je izgubil še očeta Herva in zgolj tri dni po očetovi smrti je Charles v F2 prišel do pole positiona, konkurenco pa je pustil pol sekunde za sabo. Naslednji dan mu je zgolj 10 sekunda kazen preprečila novo zmago, a z izjemnim dirkanjem in veliko notranjo močjo je navdušil prav vse.

Jules Bianchi je bil ob Charlesovem dirkaškem prvencu njegov mehanik
Je prvi zaporedni svetovni prvak v GP3 in GP2 seriji

Odkar je bila leta 2010 ustanovljena serija GP3, nobenemu drugemu dirkaču ni uspelo v zaporednih sezonah osvojiti tako GP3, kot GP2 prvenstva. Prvak G3 je postal po hudem boju z moštvenim kolegom Alexandrom Albornom potem, ko sta na zadnji in odločilni dirki oba odstopila.

Prvak serije GP2 je postal v prvem poizkusu

Leclerc je na dominanten način dobil prvenstvo GP2 in postal prvi dirkač po Niku Hulkenbergu v sezoni 2009, ki mu je to uspelo v prvem poizkusu. Sezono je končal z 72 točkami prednosti pred najbližjim zasledovalcem, prvenstvo pa je bilo končano že tri dirke pred koncem.

Charles Leclerc v novi sezoni skupaj z Marcusom Ericssonom dirka za Alfa Romeo Sauber

vir: F1fanatic

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje