Chandhok: Kubica je imel dovolj priložnosti

2

Potem, ko je predstavnik Pirellija Mario Isola dejal, da Robert Kubica potrebuje nekoliko več časa za svojo vrnitev v Formulo 1, mu nekdanji dirkač, sedaj novinar TV mreže Sky, Karun Chandhok odgovarja, da je imel Kubica dovolj priložnosti, da si zagotovi sedež.

Chandhok je na letošnji prireditvi Autosport International povedal:

“Žal mi je za Kubico, toda dobil je veliko priložnosti, da dokaže, da si zasluži sedež v prihodnji sezoni.”

“Ne spomnim se dirkača, ki bi dobil toliko priložnosti in to v dveh različnih ekipah. Težko rečemo, da ni dobil poštene priložnosti. Ko je bil na vrhuncu je bil izjemen, a ekipe se ne morejo odločati na podlagi preteklosti.”

Pirelli: Williams je Kubici naložil preveliko breme

Kolumnist Autosporta Gary Anderson pa se s svojim novinarskim kolegom ne strinja:

“Ne morete pričakovati, da bo nekdo skočil v bolid Formule 1 in odpihnil konkurenco. Če je bil konkurenčen z bolidom polnim goriva, bi tudi kvalifikacijska forma zagotovo prišla, saj je odvisna od zaupanja v bolid.”

“Mislim, da je odločilo, da ni mogel ponuditi toliko denarja, kot Sirotkin.”

Kubica zaradi težav z gumami ostal brez sedeža pri Williamsu

guest

2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Marko

Williams je lovil le denar in uspel. saj kot bere v tujih medijih mu ponujajo sedež rezervnega voznika. Tako je williams pokasiral 14mio od sirotkina in verjetno bo se 8 mio od Kubice da bo tu in tam v Petek sedel za volan na prvem treningu.
Massa je boljsi voznik od obeh Kubice in Sirotkina skupaj ampak njemu bi bilo potrebno plačati . Torej matematika je jasna . Z Masso ob plači cca 3mio bi bil Williams ob tej matematiki sedaj krajsi za 25 mio!

SimonJazbec

Marko, vse napisano je po mojem mnenju točno, bi le dodal, da je bi Sirotkin, na enaki trdoti pneumatike, celo hitrejši od Kubice. Da bi bil pa Massa hitrejši od obeh sem spisal v času njegove zadnje dirke in žal sem imel prekleto prav.