Carlos Sainz s sinovo pomočjo do zmage na Dakarju

0

Dvakratni svetovni prvak v Rallyu Carlos Sainz je v soboto osvojil še svoj drugi Dakar. Legendarni španski dirkač je razkril, da tudi s pomočjo vsakodnevnih nasvetov svojega sina Carlosa Sainza mlajšega, dirkača Renaulta v Formuli 1.

Sainz je po letu 2010 še drugič postal zmagovalec slovite vzdržljivostne preizkušnje v Dakarju. Potem, ko je prvič slavil s Wolkswagnom, je tokrat na sam vrh legendarne dirke prišel še s Peugeotom.

Razumljivo je bil 55 letni Španec z zmago zelo zadovoljen:

“Mislim, da sem si to zmago zaslužil saj smo vanjo vložili zares izreden napor. Imel sem vzpone in padce, a vselej sem dal vse od sebe. Bilo je zares težko.”

“Vsak dan se dogajajo nepredvidene stvari in vsak dan te čaka nova past. Nikoli še nisem dirkal na tako zahtevni dirki, kjer zares potrebuješ tudi kanček sreče.”

“Na začetku sem si rekel, da bom začel nekoliko počasneje, toda pri Peugeotu so rekli, da gremo do konca. Nekaj dni sem vozil s polnim plinom, nato pa je bilo bistveno ne storiti napake.”

Carlos Jr., ki v Formuli 1 dirka s številko 55 je očetu takoj čestital na Twitterju

 

“Sem najbolj ponosen sin na svetu. Oče je s 55. leti zmagal najtežji Dakar v Južni Ameriki in to je storil na svoj način.”

Sainz je po zmagi tudi razkril, da je bil Carlos Jr pomemben del njegovega uspeha:

“Govorila sva vsak dan, pred in po vsaki etapi. Mislim, da se mi je maščeval za vse nasvete, ki sem mu jih dal v življenju. V zadnjih dveh tednih mi je to vrnil z obrestmi.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje