Carlo Santi bo Kimijev dirkaški inženir.

0

Po poročanju Motorsport.com bo Carlo Santi kmalu postal nov dirkaški inženir Kimija Raikkonena. Dave Greenwood, ki je s Fincem sodeloval zadnje tri sezone je pred kratkim zapustil Ferrari in se pridružil ekipi Manor v prvenstvu WEC.

Santi, ki je bil do sedaj Raikkonenov inženir zadolžen za obdelavo podatkov, bo v prihodnji sezoni premeščen na Ferrarijev komandni pult, kjer bo skrbel za finskega dirkača. Ferrari pod vodstvom tehničnega šefa Mattie Binotta tako nadaljuje s politiko razvoja lastnih tehničnih kadrov, kar v preteklosti pri moštvu iz Maranella sicer ni bila najbolj pogosta praksa.

Sprememba na mestu Kimijevega dirkaškega inženirja pa naj bi bila zgolj ena od številnih rošad v Ferrarijevi garaži.

Ferrarijeve vrste je pred prihajajočo sezono okrepil nekdanji inženir Carlosa Sainza Marco Matassa, ki je v Scuderio prišel iz Toro Rossa. Matassa bo prevzel mesto v Ferrarijevem programu za razvoj mladih dirkačev, kjer bo delal ob boku Massima Rivole.

Christian Corradini, dolgoletni uslužbenec Ferrarija, bo postal vodja mehanikov, še večja pooblastila pa naj bi dobil Jock Clear, ki bo tudi v prihodnji sezoni dirigiral Ferrarijevemu pitwallu.

Kimijevo hiper soft vstajenje?

Raikkonen: Letos se želim boriti za naslov

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje